Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

0
НЛО (Фото: CC BY 2.0 / Jonas Bengtsson / UFO)

Александер Панов је председавајући Савета за астрономију при Руској академији наука, а недавно је шокирао јавност тврдњом: „Наравно да ми нисмо сами. Није питање да ли они постоје, него где постоје“

Панов верује у ванземаљце и тврди да друге интелигентне цивилизације избегавају да се сусретну са нама, али су нас њихови припадници вероватно већ посећивали у далекој прошлости. Он сматра да је астроархеологија веома важнa због тога и треба да буде усмерена и на површину Месеца, чије би нам детаљне фотографије о могућој ванземаљској прошлости могле много тога да открију.
– Ако смо у „карантину“, можда су нам због тога сигнали које шаљу разумна бића са других планета „блокирани“, или нисмо у стању да их препознамо, јер нам стижу као поновљени брзи радио-праскови са циљем да ометају СЕТИ истраживаче и скрену им пажњу – сматра Александер Панов, називајући такву блокаду „успостављањем зоне радио-тишине“ око нас, да би нас високо развијене цивилизације држале даље од себе.

Али, то не значи да ми не треба са своје стране да настојимо да испитамо и откријемо постојање других планета са интелигентним бићима која су у стању да шаљу сигнале и путем њих комуницирају, сматра руски астроном, који је ангажован на стварању руске свемирске опсерваторије „Спектар-М“, која је у плану да се лансира 2027. године и укључи у трагање за великим вештачким структурама.

Нова технологија треба да омогући телескопима да прате небо непрекидно 24 сата и бележе и анализирају десет до стотину пута више података које ће добити него до сада.
Александар Панов мисли да треба истраживати као „кретање казаљке на часовнику“, односно да се у том смеру без престанка покрива читаво небо.

– Истраживачи треба једнако да трагају за биолошким и за интелигентним животом у универзуму, сарађујући и удружујући ресурсе та два различита поља, која суштински имају исти циљ: открити ванземаљце – сматра Панов.

– Можда на једној од планета које круже око те одређене звезде постоји високоразвијена цивилизација која је у стању да пошаље поруке у свемир али, као и ми, нема толико енергетских потенцијала да их преноси континуирано свим звездама у тој области универзума?“, пита се Александер Панов

Да ли ризиковати са контактом?

Једно од најчешћих питања које се поставља када се помене успостављање контакта са напреднијим ванземаљским цивилизацијама, јесте колико то, осим што може да нам донесе користи, може да представља и опасност за човечанство и његов опстанак – јер не знамо унапред какве су намере тих бића према нама?
– Када изађете из куће, може да вам цигла падне на главу, али то не значи да стално треба да останете у кући – сматра Панов.

Потенцијалне добробити које можемо да добијемо од таквих контаката су толико велике да односе превагу над свим могућим ризицима. Научници су одредили сет сигурносних правила која се морају поштовати уколико се добије и дешифрује међузвездана порука.

На пример, ако је то алгоритам за креирање неке направе или компјутерски програм који нам је понуђен да направимо и да га покренемо, тада то никако не треба урадити без потпуног разумевања шта радимо. Правила безбедности се морају узети у обзир, треба бити опрезан али се не сме бити параноичан“, одговара Александер Панов.Новости / Треће око

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.