Босна и Херцеговина набавља беспилотне летелице Баирактар ​​од Турске

0

(фото:Министарство одбране Украјине)

Босна и Херцеговина набавља беспилотне летелице Баирактар ​​од Турске.

Министар одбране Босне и Херцеговине (БиХ) Зукан Хелез објавио је своју фотографију испред летећег дрона „Бајрактар” ТВ2 на званичној страници на друштвеним мрежама уз натпис „Најбољи пеницилин за нејединство”.

Алузија на Републику Српску (РС) – аутономну територију у оквиру БиХ. У РС постоје јака проруска осећања и жеља да се отцепи од БиХ и постане део Србије. БиХ је исламска република, а православним Србима је непријатно да живе у земљи која се борила против Београда током југословенских ратова 1990-их.

Прочитајте још:  Судија Мајић који је ослободио терористе сада штити НВО активисте на Твитеру!
Босанци се кладе на Анкару. Турци испоручују беспилотне летелице на Балкану Албанији, Косову и намеравају да их испоруче Босанцима као део стратегије за наметање турског утицаја на земље које је некада заузело Отоманско царство.

У БиХ тренутно постоје три компаније које развијају дронове. Турски специјалисти су спремни да им пруже неопходну помоћ. У интересу Анкаре је јачање одбрамбених способности муслиманских земаља на Балкану како би се спречило јачање утицаја хришћанске Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Беспилотне летелице постају обележје турског утицаја у иностранству. Анкара је снабдевала Бајрактаре Украјини, Азербејџану, Нигеру и Малију.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *