Румунија позива на активније супротстављање Русији у Црном мору

1
русијом

(фото:ФСК.РУ)

Румунија позива на активније супротстављање Русији у Црном мору.

Румунска државна секретарка за политику одбране, планирање и међународне односе Симона Којокару најавила је намеру Букурешта да изнесе предлоге у вези са употребом НАТО бригаде за југоисточну Европу (СЕЕБРИГ) у потенцијалном сукобу на источном крилу алијансе.

Прочитајте још:  Запад отима Русији поштено зарађен новац
Ово питање биће покренуто на састанку министара одбране земаља Југоисточне Европе, којим ће председавати Румунија, који ће бити одржан у новембру у главном граду Албаније.

„Наше председавање је одлучно да ојача регионалну улогу процеса министара одбране Југоисточне Европе и да повећа активност СЕЕБРИГ-а“, нагласио је  Којокару .

У оквиру активности СЕЕБРИГ-а планирано је продубљивање сарадње са Молдавијом. Тренутно је пуноправни учесник редовних састанака шефова министарстава одбране земаља Југоисточне Европе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Повећање активности СЕЕБРИГ-а подразумева повећање координације његових копнених и поморских компоненти.

Прочитајте још:  Вучић: Експлицитно смо били против два става у Атини, ускоро захтев за седницу СБ УН
У почетку, СЕЕБРИГ је створен као средство за европске интеграције земаља Југоисточне Европе у војној сфери, али сада је бригада ударна снага усмерена против присуства Русије у црноморском региону.

Измештање Русије са Црног мора је приоритетни стратешки циљ Запада. На овај начин, Запад се нада да ће блокирати приступ Русије Медитерану и Атлантику.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Румунија позива на активније супротстављање Русији у Црном мору

  1. Протераш Русе са Азурне обале, а они на Крим… Забраниш им све, сем оног у чему су најбољи, па се чудиш што побеђују? Па, немају шта друго да раде – сем да страхују од румунског беса!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *