ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА УШЛА У ЛИБАН? Главна мета положаји Хезболаха, ескалација на врхунцу

0
либан

Израел

Амерички званичници кажу за АБЦ њуз да су израелски војници ушли у Либан и напали положаје Хезболаха.

Почеле су и или ће ускоро почети операције мањег опсега Израелских одбрамбених снага (ИДФ) у Либану чија су мета положаји Хезболаха уз саму границу с Израелом, казала су рано јутрос два неименована америчка званичника за АБЦ њуз.

Они су навели да се ради о “пограничним кретањима”.

– Још увек не делује да је Израел у потпуности одлучио да покрене копнену офанзиву, али је спреман за њу – рекли су ти званичници и додали да “ако до операције дође, она ће вероватно бити ограниченог обима”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Кључ је у ипсуњењу обећања датог Израелцима да ће десетине хиљада расељених из северног Израела бити у стању да се врате кући. Да би се то урадило није довољно одсећи главу Хезболаху – навели су званичници.

Они су казали да су пре израелске ликвидације Хасана Насралаха,вође Хезболаха, америчке власти добиле обавештење од томе шта ће се догодити свега неколико минута пре ваздушног удара ИДФ у Либану.

Извори АБЦ њуза су навели да је Насралах, до самог краја инсистирао да се прекид ватре између исламистичке организације коју је водио и Израела повеже са прекидом ватре између ИДФ и палестинских екстремиста у Појасу Газе.

Британска телевизија Скај њуз наводи да су израелски тенкови усликани одмах уз границу са Либаном.

Наводи се да је Јоав Галант, министар одране Израела, синоћ одржао разговоре о ширењу војне офанзиве која је до сада била ограничена на ваздушне ударе на циљеве везане за Хезболах у Либану.

Прочитајте још:  Нетањахуов син британским дипломатама: „Ако Бог да, ускоро ћете бити истерани из Израела“

(Б92)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *