Кићини пријатељи препознали убицу? Нови детаљи ликвидације вође “Алкатраза”

0

(Фото: Принтскрипт)

Београд – Полиција има битан траг који би могао да доведе до хапшења одговорних за убиство Љубомира Марковића Киће (39), некада једног од вођа Партизанове навијачке групе “Алкатраз” – сазнају “Новости”. У овом тренутку оперативци МУП Србије имају индиције ко је директан починилац овог злочина, односно ко је повукао ороз и убио Марковића испред спортског балона у Улици Грчића Миленка на београдском Вождовцу. На основу изјава сведока и анализа необјављених снимака са сигурносних камера направљен је фото-робот злочинца, а скупљају се још неки докази.

За његово хапшење неопходно је, како сазнајемо, да се обаве још нека вештачења и прикупе додатни материјални трагови. У току је идентификација и осталих умешаних, пре свих они који су пружили логистику директном починиоцу.

Полицији је наруку ишла чињеница да постоји снимак злочина, као и то што убица није крио лице – наводи наш саговорник близак истрази. – Иако је већим капутом покушао да сакрије конституцију тела, одало га је неколико детаља. Има карактеристичан ход и кретање. Изгледало је као да га је и Марковић препознао.

Од Марковићевих пријатеља и другова полиција је затражила да пажљиво прегледају снимак не би ли уочили било какав детаљ који би одао ко би могао да буде починилац. Ишло се, наиме, логиком ако је жртва препознала убицу, можда ће то моћи да учини и неко од његових познаника. И чини се да је то уродило плодом.

Потрага за починиоцем суровог убиства усмерена је и на људе који су се са Марковићем можда срели у затвору где је провео девет и по година после пресуде осумњиченима за убиство Бриса Татона. Могуће је да је убица био са њим иза решетака, а када га је угледао Марковић је посумњао да је ту због њега, па је зато једино он од свих са снимка покушао да умакне.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Тачи „бескрајно захвалан“ НАТО-у: Спасли сте нас српског геноцида

Пре злочина, Марковић је са другарима био у спортском балону на тренингу. После спорта се истуширао и кренуо напоље. Застао је испред степеника да пропусти аутомобиле и тада му је, са леве стране, прилази мушкарац, који му је из неког разлога изазвао сумњу.

Њихови погледи су се у једном тренутку сусрели – наводи извор близак истрази. – Кића је гледао у њега неколико секунди и тек онда почео да трчи. Током бега извукао је пиштољ, али није успео да га употреби. Убица га је прво ранио, а када је пао, пришао му и пуцао му у главу. Потом је побегао у парк. Недалеко одатле, како се сумња, чекао га је саучесник у возилу БМВ, шабачких таблица. – Полиција има одређена сазнања и о мотивима злочина. Цела прича око убиства Марковића је заокружена. Остало је да се осумњичени лоцира и ухапси. Његов идентитет је познат.

ДВА ПРАВЦА

Истрага је ишла у два правца. Први је намера Марковића да направи четврту фракцију Партизанових навијача. Он је полако од остале три навијачке групе узимао најбоље људе. Био је поштован и цењен, па је већ на последњим утакмицама било видљиво да стоји одвојен од осталих. Други правац су неки послови у којима је Марковић био, а који су редовни пратиоци навијачких група. У том смислу испитују се његови контакти из затвора, који су, како се претпоставља, настављени и напољу.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *