У Ирској се налази Србско јеванђеље писано с краја петог века – србицом!

У националном музеју Ирске у Даблину постоји “Србско четворојеванђеље”, које потиче и последње деценије 5. века, из времена србског цара Свевлада из династије Свевладовића. Та књига има 305 страна и написана је на србском језику и Србским писмом. На другој страни књиге се налази комплетна Србска азбука, (србица), са начином како се сва слова изговарају. Ова света књига потрђује да “Мирослављево јевађеље” НИЈЕ прво србско јеванђеље.

Ако је “Србско четвројевађеље” написано на Србском писму, овим се обара лаж да је грк Кирил написао у деветом веку Србску азбуку, коју ми данас погрешно зовемо “ћирилица”.

И треће, ако је “Србско четворојеванђеље” написано у 5. веку, онда је прича о сеоби Словена потпуно разоткивена и обезвређена.

ИЗВОР: Завештање предака

29 Коментара

  1. Hvala na ovome izvjestaju. Molim vas samo da obratite paznju na gramaticki izgovor. Ne pise se Srbsko jevandjelje nego Srpsko. Od jednog zurnaliste se ipak ocekuje da se pravilno gramaticki izrazava jer sluzi za primjer i drugima. Hvala

  2. Девојчице Дугих Трепавица,
    Ако већ толико бринеш о србском, пиши србицом, или ћирилицом.
    Узгред, забатали мало граматику коју си учила у школи, доучи да се то Јеванђеље зове Србско.

  3. Ми смо Срби и све што је наше је само и искључиво СРБСКО. А не што нам је нсметнуо аустро-угарски шпијун и плаћеник Вук Караџић .

  4. Ne zna se ko je nepismeniji, novinar ili publika. Strašno. Pre svega pridevi na ski ili čki i ški pišu se uvek malim slovom. Izuzetak čine samo vlastita imena. Drugo, svidelo se to vama ili ne, srBski je nemoguće izgovoriti bez prekidanja reči. Upravo zato je vremenom došli do promena. Mani te se vaših objašnjenja, završite prvo studije srPskog jezika pa se vratite.

  5. Znači li to da smo najstariji narod na svetu? Po današnjim dogadjajima se jasno vidi. Da nas nikada niko nije voleo, da smo večito živeli u naivi, slepo smo verovali, hranili smo decu neprijatelja ( kao kada kukavica snese jaje u tudje gnezdo, pa kada se mlada kukavica ispili izbaci one ostale a majka brižno hrani neprijatelja svoje dece. Tako smo mi SRBI radili. To da li je SRPI ili SRBI, nebitno je, možda je SORBI, ili SERBI. Važno je da se nikada neumemo otrezniti i prepoznati pravog neprijatelja i prijatelja. Slagali nas „KO TEBE KAMENOM, TI NJEGA HLEBOM“. A gde je SRBSKA AZBUKA: Avram, Bogdan, Vodu, Gazi, Duboko, Djaci, Evrejski, Živeti, i td.

  6. Дозволите да свима заинтересованима изнесем једну скривену „цаку„ која постоји у сваком језику али свако не уме да је уочи и схвати,,Вук је то умео и она се састоји у чињеници ,да сваки језик на свету има своју хармонију, односно, шокантније речено ~МУЗИКУ~ језика.Вук је то објаснио постављајући правило да се у одређеним реченичним ситуацијама намеће природно- и уху пријатније- тзв једначења сугласника по звучности – а ја бих то назвао- музичким особеностима које важе и у неким другим језицима, осим српског.Мени например, не само што сам музичар, већ и човек са извора нашег језика- кад чујем да неко изговара србски, србско србска – као да неко извуче опали шамарчину или помало ми подигне крвни поритисак,Зато немојтзе бити већи језиукословци од онога које артикулисао најсавршенији јеѕик на свету и не прави те се већи Енглези од самих Енглеза.ВЕЛИКИ ЕНГЛЕСКИ Bernard Show је пред снмрт иѕјавио, како му је највећи пропуст у животи био што није Вукова језичка правила, изговор, писмо и правопис успео да спроведе у реформи енглеског говорног језика и правописа,

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.