Улице Kијева именоване по нацистима

0

Украјина (Фото: Depositphotos/ galeon)

Kијев – Две улице у Kијеву добиле су назив по сарадницима нациста у Другом светском рату Ивану Павленку и Нилу Kасевичу.

Директор Украјинског јеврејског комитета Едуард Долински оштро је критиковао одлуку градске скупштине украјинске престонице Kијева да улице именује по нацистичким сарадницима.

Долински је рекао да је градска скупштина Kијева донела јуче одлуку да именује улицу по Ивану Павленку, којег је описао као нацистичког сарадника и ратног злочинца, Он је на Фејсбуку написао да је Павленко водио украјинску јединицу која је била умешана у убиство десетина хиљада Јевреја током нацистицке окупације Украјине.

Долински је рекао да су градски званичници именовали још једну кијевску улицу по Нилу Kасевичу, активисти Организације украјинских националиста, који је цртао антисемитске карикатуре и био умешан у масовна убиства Пољака током Другог светског рата.

Он је описао потез градске скупштине Kијева као увреду за жртве Холокауста. Украјинске власти за сада нису реаговале.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *