Док две трећине Србије гладује, власт издваја нових 35 милиона за новогодишње украсе

0

Новогодишњи украси (Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Град Београд купио је нова 383 лед украса за 35,8 милиона динара са ПДВ-ом, а посао је поново добила фирма “Keep light” од које је већ купљено целокупно новогодишње осветљење. Нови украси требало би да послуже за декорацију манифестација и догађаја у организацији града, наводи се у конкурсној документацији.

Светлеће дрвеће, букети са цвећем, троугласти и плаво бели цветови, светлеће кише, као и светлеће заставе Србије само су неки од украса које су Београђани овога пута платили 35,8 милиона динара.

Град Београд је 9. новембра донео одлуку о додели уговора у којој се види да је посао набавке добила фирма “Kееп лигхт”. У конкурсној документацији је до детаља објашњено како би сваки од украса требало да изгледа, коликог пречника треба да буде лед црево, којом бојом треба да сијају, као и то да је неопходно да сви буду од алуминијума. Украси би требало да послуже за украшавање тргова и паркова, а за већину је назначено да би могли бити окачени на стуб јавне расвете, сајлу или фасаду.

Тендер за набавку најновијих украса је, како пише у одлуци о додели уговора, спроведен у складу са Годишњим планом јавних набавки Секретаријата за послове одбране, вандредних ситуација комуникације и координацију односа са грађанима. Овај секретаријат основан је у јануару 2017, како пише “Данас”, када је заправо настао из дотадашњег Беоком сервиса.

На исти начин, уз помоћ Секретаријата за послове одбране, прошле године је набављена новогодишња јелка од скоро 10 милиона динара од фирме “Keep light”, а за чију набавку је уговор касније раскинут. У плану набавки овог градског секретаријата налазе се и скупоцени јарболи, о чему је Истиномер већ писао.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Фанаро - бољшевичка трговина српским светињама

Иначе, за фирму “Keep light” јавност је чула крајем 2016. године када је портал “Пиштаљка” објавио да је тендер за набавку новогодишње расвете намештен, јер се скице украса које се појављују у конкурсној документације идентичне онима из каталога грчке фирме “Фотодиастаси” чији је једини увозник за Србију управо фирма “Keep light”. Тада, 2016, набавка градских украса за Нову годину коштала је 190,6 милиона динара, следеће, 2017, 203,9 милиона динара, да би ове, 2018. године, цена осветљења достигла цифру од скоро 300 милиона динара.

Седиште фирме “Keep light” је у Београду, а стопостотни власник је Радомир Ђумић који је истовремено и директор. У обавештању о заљученом уговору за набавку новогодишње расвете као заступник фирме појављује се извесни Предраг Јовић, а на њиховом сајту је он означен као представник сектора финансија.

Истиномер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *