За помор риба код Србобрана и Бечеја одговорна Шећерана у Црвенки

0

Помор рибе (Фото: Принтскрипт / РТВ)

Општинска инспекција за заштиту животне средине у Кули, издала је забрану испуштања отпадних вода у Шећерани у Црвенки. Сумња се да је та фабрика одговорна за загађење Великог бачког канала, када је од другог новембра на делу канала код Србобрана и Бечеја угинуло више од три тоне рибе.

“Нашом контролом од пре 10 дана је утврђено да се не поштује тај пројекат студије за који је она направљена и да део отпадних вода из технолошког процеса одлази у И 64. Дат је на лицу места усмени налог да се упале пумпе и да се престане испуштати отпадна вода у И64. То је записнички константовано и у року од три дана је издато и писано решење са истим налогом”, изјавила је за РТВ Биљана Леопвац, општински инспектор за заштиту животне средине.

Она каже да је и данас обављена контрола, као и пре четири-пет дана, и да је утврђено да је шећерана престала са испуштањем отпадних вода у канал.

РТВ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *