Полиција привела и испитивала на полиграфу активисткињу са Старе планине

0

(Фото: Зелена иницијатива)

Због свог “запаљивог” говора на протесту у Београду испред зграде Председништва Србије, Темштанка Милинка Николић подвргнута је испитивању на полиграфу, а како каже, и даље стоји иза речи које је тада изговорила.

“Запалићемо сваку кућу где инвеститор жели да дође и да борави” речи су 65-годишње Милинке Миње Николић на протесту у Пионирском парку 21. септембра, а након што су је инспектори криминалистичке полиције испитивали пре 2 недеље у њеном селу, стигао јој је и позив да се јави у Полицијску станицу у Пироту.

Тада сам у обраћању изговорила једну реченицу када сам говорила о Топлом Долу, барикадама и свему што се догађало у селу, у надахнућу сам рекла шта мислим и шта осећам – прича Николићева.

Из пиротске полиције је отишла за Ниш, где су њене изјаве провераване на полиграфу.

Питали су ме да ли знам ко је запалио кућу у Топлом Долу. Ја сам рекла оно што мислим, а то је да је то инвеститор сам запалио и да се понавља случај из Раките када је исто горела нека кућица – каже Николићева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је генерална секретарка Савеза месних заједница Старе планине који окупља 39 села и као таква, упозната са проблемом изградње деривационих мини-хидроелектрана, те учествује на трибинама широм Србије где говори о овом проблему.

Ипак, каже да не сматра да се на овај начин на активисте врши притисак, али је добила потврду да се њихове активности прате.

Долазим до закључка да нас много прате, да све знају. Сматрам да радимо исправну ствар, људи то треба да чују. Да неко уруши оно што не сме да се уруши, ја то не могу да дозволим – каже Темштанка.

Прочитајте још:  „БРАЋА“ ХРВАТИ: Хапсе ко помене СРПСКУ КРАЈИНУ!

Николићева, која је стравствени спортски риболовац, одмах се придружила активистима који се боре против изградње МХЕ на Старој планини, а како каже, за својих 65 година, први пут је испитивана у полицији и није имала проблем да оде и на полиграф.

Против ње се води, како стоји у позиву који је добила за саслушање, “предистражни поступак због кривичног дела уништење и оштећење туђе ствари”, а у Основном јавном тужилаштву у Пироту питања новинара Јужних вести о саслушању Николићеве су тражили на мејл, али одговора и даље нема.

Подсетимо, почетком септембра у селу Топли Дол изгорела је кућа коју је инвеститор Драган Јосић откупио како би ту били смештени радници који би радили на изградњи мини-хидроелектране.

Инвеститор је тада оптужио мештане да су они запалили кућу, а истрага о том случају и даље траје.

Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *