Вучић оптужио Русе за снимак: Питао сам руског амбасадора “зашто сте нам ово приредили”!

0

(Фото: Јутјуб)

Београд – У данашњем обраћању председника Србије Александра Вучића, он је још једном изразио јасан став по питању сарадње Србије и Русије. Наговештавајући при том да ће србија морати да паузира по том питању, док се поверење поново не изгради.

Иако је свима очигледно да је “афера руски шпијун” и снимак пуштен по директиви домаћих служби, а кроз посредство Бугарске, да би се скренула пажња са битних питања у држави, попут афере Крушик, измене закона о референдуму а затим и поништавање доктората још једног од кључних Вучићевих људи, Вучић је без срама оптужио руског амбасадора Харченка и питао га отворено : Зашто сте нам ово приредили?

“У Србији стално неко мора да се одреди да ли је за Русију или Америку. Као да не можете да будете патриота ако само бринете о својој земљи. Бескрајно сам поносан на орден који сам добио од Владимира Путина, али ми морамо да заштитимо своју земљу”,  рекао је Вучић у ванредном обраћању медијима.

На питање новинарке РТС да ли ће и председника Владимира Путина питати „Зашто“ почетком децембра када се са њим буде састао у Москви, Вучић је одговорио:

“Не бежимо од тих тема, а руским пријатељима верујемо да желе најближе односе са Србијом. После тренутног прекида поверења, желимо поново да изградимо поверење. Оно што је сигурно, не пада нам на памет да правимо нову 1948. годину.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вучић је демантовао да је „Крушик“ преко Уједињених арапских емирата продао оружје Украјини, којим је убијан руски народ у Данбасу, а затим је без блама оптужио фирму у којој ради мајка узбињивача Александра Обрадовића да је она купила спорне мине и преко Пољске извезла оружје у Украјину!?

Прочитајте још:  Непријатељ је испалио Точке-У, руски Искандери су уништили положаје ракета Оружаних снага Украјине

Подсећамо да је Васељенска већ објавила чланак у ком се наводе докази о Крушиковом оружју у Украјини, поткрепљени фотографијама мина у Донбасу.

Српско оружје и у Украјини

Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *