„Будући симбол града“: Плаћамо виртуелну реалност у јавном превозу

0

(Фото: Pixabay )

Београд – Град Београд закључио је уговор о спровођењу интерактивне кампање за повећање броја претплатника у јавном превозу, вредан 25 милиона динара, са предузећем Ануннаки Продуцтион.

Према конкурсној документацији, кампања подразумева едукативне филмове за кориснике превоза, забавне манифестације, еколошке активности и културне догађаје у самом превозу који користе технологију виртуелне реалности.

Садржаји ових културних догађаја у ВР технологији треба да буду доступни током целе године и да представљају „будући нови симбол града”, наводи се у конкурсној документацији.

Различити видови садржаја треба да имају „директан подстицај на кориснике који не измирују своје обавезе према јавном превозу”, додаје се у документу.

„Kао други циљ ових догађаја јесте побољшање имиџа јавног превоза, обогаћивање садржаја, као и директну интеракцију са корисницима којима се он предстставља у потпуно новом светлу”, наводи се.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Циљ интерактивне кампање је значајно повећање наплате карата у јавном линијском превозу и побољшање културе превоза, што ће директно утицати на повећање квалитета самог јавног превоза путника, наводи се у документима о јавној набавци.

Ово је један од три уговора које је Секретаријат за саобраћај склопио ради промовисања кампање за плаћање карата, а преостала два, вредности око 29 милиона динара, склопљена су са предузећем Блоцк&Ролл.

Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *