„Будући симбол града“: Плаћамо виртуелну реалност у јавном превозу

0
(Фото: Pixabay )

Београд – Град Београд закључио је уговор о спровођењу интерактивне кампање за повећање броја претплатника у јавном превозу, вредан 25 милиона динара, са предузећем Ануннаки Продуцтион.

Према конкурсној документацији, кампања подразумева едукативне филмове за кориснике превоза, забавне манифестације, еколошке активности и културне догађаје у самом превозу који користе технологију виртуелне реалности.

Садржаји ових културних догађаја у ВР технологији треба да буду доступни током целе године и да представљају „будући нови симбол града“, наводи се у конкурсној документацији.

Различити видови садржаја треба да имају „директан подстицај на кориснике који не измирују своје обавезе према јавном превозу“, додаје се у документу.

„Kао други циљ ових догађаја јесте побољшање имиџа јавног превоза, обогаћивање садржаја, као и директну интеракцију са корисницима којима се он предстставља у потпуно новом светлу“, наводи се.

Циљ интерактивне кампање је значајно повећање наплате карата у јавном линијском превозу и побољшање културе превоза, што ће директно утицати на повећање квалитета самог јавног превоза путника, наводи се у документима о јавној набавци.

Ово је један од три уговора које је Секретаријат за саобраћај склопио ради промовисања кампање за плаћање карата, а преостала два, вредности око 29 милиона динара, склопљена су са предузећем Блоцк&Ролл.

Нова економија

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.