Почело суђење Бабићевом возачу, снимци који откривају правог возача нестали!

0

(Фото: Јутјуб)

Ниш – Завршен је први дан суђења Дејану Станојевићу, возачу в. д. директора Kоридора Србије Зорана Бабића, оптуженом да је изазвао саобраћајну несрећу на наплатној рампи “Дољевац”, у којој је живот изгубила Станика Глигоријевић. У судници Основног суду у Нишу главна тема били су сами снимци несреће, који до суда још нису дошли, а адвокат оштећених Божо Прелевић у томе види заверу која прикрива правог возача и сумња да је Станојевић уопште тог дана и био тим колима.

У пуној судници нишког Основног суда, са једне стране адвокат Божо Прелевић и заменица јавног Основног јавног тужиоца Јелена Kоцић, која тај посао обавља неколико месеци, од овог лета, а са друге стране – Бабићев возач Дејан Станојевић и његов адвокат.

Ожењен, двоје малолетне деце, плата од 70.000 динара у Kоридорима на позицији возача и логистичара возног парка, у његовом власништви и “голф 5”, али и кривица “за вратом” за тешко дело против безбедности у саобраћају, због сумње да је управо он изазвао саобраћајну несрећу на наплатној рампи “Дољевац”. Тако је описан осумњичени Станојевић.

Он “делимично” признаје кривицу. Ипак, као главног кривца за удес види наводне лоше временске услове. На томе се и заснива читава одбрана уз захтев да се и вештачи о температури тог дана.

Станојевић каже да је кобног 31. јануара ове године, “магла била густа као брашно”. Kада је изашао из магле, тврди, видео је рампу и паркирана возила. “Интензивно” је кочио, али, каже, узалуд.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питања која му је постављао адвокат оштећених Прелевић, као и судија Мишко Радивојевић Станојевић је углавном са дугим паузама одговарао са “не знам”, “нисам сигуран”, “не знам како да објасним”…

Прочитајте још:  ЈЕДАН ОД ПОСЛЕДЊИХ ПОТОМАКА ТЕСЛЕ: Проживели смо велику трагедију у НДХ! Усташе су хтеле да нас кољу, а сада својатају чувеног Србина

Не сећа се колика је била дистанца од места одакле је почео до кочи до рампе, колико је брзо возио, шта је са Бабићем разговарао након несреће, као и да ли је возач аутомобила у који се “закуцао”, а коме је каже пришао након удеса, био ван аутомобила или у аутомобилу.

Не зна да ли је прво дошла хитна помоћ или полиција и да ли су на место несреће дошли ватрогасци.

Нема објашњења ни како као професионални возач није видео саобраћајне знаке и светла који упозоравају на близину наплатне рампе “Дољевац”.

Не могу да објасним – каже Станојевић.

Оно чега се сећа, јесте да су наводно Бабић и он, пре несреће свраћали на бензинску пумпу. Око тога шта су радили тамо, Станојевић је поново несигуран и контрадикторан.

Ишли смо у ве-це и на доручак… Уствари, ја нисам доручковао – рекао је Станојевић.

“Све је магловито” – Прелевић сумња да је Станојевић уопште возио

Одговори Станојевића код адвоката оштећених Боже Прелевића изазивају сумњу да је уопште и био на месту несреће. Прелевић каже да тог дана густу маглу нико није видео.

Немогуће је да се не сећа ниједног детаља. Сумњам да је овај окривљени возио. Ово би било могуће једино да је спавао и возио. А ако није спавао, како каже, онда је немогуће. И та магла коју нико не види и то је занимљиво. Све је магловито – каже Прелевић.

Прелевић каже и да се Станојевићев бранилац не понаша као да брани њега. Зато су усред суђења ушли и у расправу.

Прочитајте још:  Студија Рио Тинта: Бројни негативни утицаји на животну средину

“Јасно је кога он брани”, закључује Прелевић.

На табли испред суднице на којој су пописани окривљени и оштећени, име Зорана Бабића налази се међу оштећенима.

Ипак, он се није појавио у судници, јер “није примио позив”.

Суђење је прошло и без породице настрадале Станике Глигоријевић.

Иначе, наредно рочиште, заказано је за 12. фебруар.

Снимци које је Вучић помињао нису достављени Тужилаштву
Председник Србије Александар Вучић раније ове године изјавио је да је видео снимак несреће и да зато зна да Бабић “никога није убио”. Међутим, снимке на којима се то види, нишко Тужилаштво није добило. Уместо тога, кажу, из Путева Србија стигли су им дискови са монтираним материјалом.

Ти снимци нису достављени. Из достављених снимака се не може закључити оно о чему говори председник Вучић који је рекао да има снимке, да их је гледао и да Бабић није крив. У снимку који је достављен тужиоцу необјашњиво фале делови снимка из чега се види да су ти снимци претумбавани, монтирани… – подвлачи Прелевић.

Иначе, Вучић је позвао и породицу Станике Глигоријевић да погледа овај снимак. Да ли су то и учинили, Прелевић каже да не може о томе сада да говори.

Осумњичени претио новинару “Јужних вести”

Станојевић је у судници на моменте деловао збуњено, на моменте уплашено, па је у једном тренутну од судије затражио и флашу воде јер му се “суше уста”.

Међутим, испред зграде Суда, Станојевић је променио “плочу” када је видео да га новинари фотографишу.

Шта сликаш, бре?! Шта сликаш? Хајде, само објави то! – викао је Станојевић на новинара Јужних вести.

Прочитајте још:  ССП: Америка не долази у Србију са инвестицијама него са кредитима – Да Срби изграде Албанцима путеве до Европе

Реаговао је његов адвокат и без речи га одвео даље од зграде суда, испред које су остале бројне медијске екипе које прате суђење за које влада велико интересовање јавности.

С. Марковић / Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *