Бугарски посланик: У Србији се ствара друга руска држава на Балкану

0
русија

(Фото: Пиксибај)

„Бугарска мора да се веома пажљиво односи према ономе што се дешава у суседној Србији“, изјавио је бугарски европосланик и бивши амбасадор у Северној Македонији Александар Јорданов за Бугарску националну телевизију.
Према речима политичара, изјава српског посланика Милована Дрецуна диктирана је намером Русије да дестабилизује ситуацију на Балкану.

– Политика Русије јасно је усмерена против тога да НАТО-у приступе нове чланице из овог региона, као и против чланства у Европској унији земаља из овог региона. Од овог тренутка и наредних година биц́емо сведоци широког спектра операција – и обавештајних служби и политичара – чији ц́е циљ бити стварање сукоба између наших земаља – изјавио је Јорданов.




Јорданов сматра да се у Србији на највишем нивоу говори о уласку у ЕУ, али истовремено се може приметити крајње националистичка политика „која је крајње агресивна и која је, фигуративно речено, под велом неутралности. Овде се практично ствара друга руска држава на Балкану. А последња чињеница је очигледна, између осталог и захваљујуц́и одржавању војних вежби недалеко од наше границе, сто километара од бугарске границе – истакао је он.

– Српска страна требало би да буде веома опрезна у својим оптужбама против Бугарске, јер је управо Бугарска кључна за њихово могуц́е приступање ЕУ – оценио је Јорданов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Они не могу да постану чланица Европске уније без подршке Бугарске. Осим тога, Србија не може да се придружи ЕУ без чланства у НАТО-у. Само чланство у НАТО-у може гарантовати безбедност у нашем региону – закључио је Јорданов.

Прочитајте још:  Због дивљања „комита“ у Никшићу процесуирано још пет особа!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *