Само нам је још он фалио: Карађорђевић папољубац оснива политичку странку! (Видео)

0

Карађорђевић папољубац (Фото: Јутјуб)

Београд – Владимир Карађорђевић , познатији и као папољубац,  најавио је оснивање политичког покрета Монархистички фронт. Планирано је да Монархистички фронт почне са дјеловањем током 2020. године.

Како је изјавио Дејан Дамњановић, шеф кабинета  Владимира Карађорђевића, Принц Владимир је недавно изразио жељу да се дjелатност његовог кабинета подигне на политички ангажованији ниво, па је одлучено да је најадекватнији облик у овом смислу оснивање политичког покрета.

Основна идеја Монархистичког фронта је, како се наводи, превазилажење тренутне политичке и друштвене кризе за коју су у великој мјери одговорне политичке странке. Циљ је окупљање грађанства око идеје која би могла представљати фактор стабилности у друштву а то је институција монарха у контексту евентуалне рестаурације монархије.

–Врло је битно нагласити да, за разлику од неких осталих личности из породице Карађорђевић, Принцу Владимиру сам положај монарха не представља централно или најбитније мјесто у његовом друштеном дјеловању. За њега је најважнија идеја саборности, идеја окупљања око неке заједничке државне и националне платформе са суверенистичким предзнаком а не бављење оним што је од формалног значаја – кадровским рјешењима у контексту евентуалне рестаурације монархије, наводи се у саопштењу.

-У погледу спољне политике и геополитичке оријентације, Монархистички фронт ће бити оријентисан ка емпиријски потврђеним савезницима Србије а не ка авантуристичким и ризичним савезништвима са државама са којима је Србија у новијој историји имала отворен конфликт. Монархистички фронт од свог чланства не захтијева ексклузивност и не искључује њихово чланство у неким другим политичким организацијама, те на тај начин омогућује синергију група и појединаца. Намјера је да се не излази на изборе већ да се сва енергија усмјери ка успостављању саборности кроз јавне манифестације, конференције, медијску кампању и сл. Кад се у хипотези достигне одређена критична маса у јавности, неке друге тактичке опције друштвеног и политичког деловања биће размотрене, закључује се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Кога нишане албански терористи на Космету

У прилогу погледајте како овај југословенски престолонаследник који претендује на православни престо љуби папи руку:

Ин4с / Дотерала Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *