Ко је нови “Мића Мегатренд”?

0

Дејан Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Приватни универзитет “Мегатренд” у Београду продат је за 56,1 милион евра немачком конзорцијуму фондова, на чијем челу је др Дејан Ђорђевић.

Др Дејан Ђорђевић рођен је 1971. године у Лесковцу, а завршио је Правни факултет у Београду и Медицински факултет у Приштини.

У његовим биографским подацима који су објављени на интернету, наводи се и да је сувласник више компанија у ЕУ и председник борда директора ЕФАС компаније из Берлина. Власник је, између осталог, брендова Ефас Папер ТМ, Алпе Wатер ТМ…




Од 20. априла 2018. године председник је и Kонзервативне реформистичке странке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На сајту те партије објављен је и програм, а као приоритети, између осталог, наведени су: просечна плата 844 евра у првих 12 месеци, реформа здравства у првих 14 месеци (здравствена заштита за све), реформа судства у првих 16 месеци (искорењавање корупције у судству), економски револуционарни прогрес у прва 22 месеца (БИО про+ 122.000 фамилијарних фирми), али и просечна плата 1.035 евра у прва 24 месеца власти…

Власник Мегатренда Мића Јовановић потврдио је јуче на конференцији за новинаре да је 100 одсто власништва пренео на немачки конзорцијум фондова који представља Дејан Ђорђевић.

Јовановић наводи да је уговор о преносу власништва потписан јуче и да то сматра још једном немачком инвестицијом у Србију.

– Одлазим са факултета и бићу ту само у својству саветника. Повлачим се, нећу ни да живим овде, 19 година имам дом на југу Француске, у Kану. Убрзо ћу се преселити у тај други дом, надам се ван домета неких финих новинара и телевизијских станица – рекао је Јовановић, преноси ТВ Н1.

Прочитајте још:  Издато наређење: Војска Србије излази на улице

Јовановић је потом за Тањуг објаснио да је “Мегатренд” продат немачком конзорцијуму фондова и да промена власништва доноси обавезу купца да у наредних пет година уложи 150 милиона евра.




– Универзитет је продат за 56,1 милиона евра и обавеза купца је да уложи 150 милиона евра. Суштински се ништа није променило, осим власничке структуре. Пренето је 100 одсто капитала немачком конзорцијуму, на чијем је челу фондова Дејан Ђорђевић – рекао је Јовановић за “Тањуг”.

Према његовим речима, студенти немају разлога за забринутост. Јовановић тврди и да свих 12 факултета у склопу “Мегатренда” имају акредитације.

– Студенти немају шта да брину. Све акредитације су у реду. Променом власништва, студенти ће много тога добити. Биће уложено у Универзитет, модернији програм, чак ће и постојати сарадња са Немачком, па ће моћи тамо да иду на праксу – навео је Јовановић.

Мондо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *