(Фото: Депоситион)

ПРЕДЈЕЛО

Бадем и пиринач у комбинацији са куваном рибом, препоручујем сомовину јер даје најбољи укус. Узмете четири посуде и у сваку равномерно распоредите куван пиринач, као и два килограма скуваног и очишћеног сома. У прву чинију исецкате црни и бели лук, па додате мало ренданих јабука. У другу чинију ставите ситно исецкане поморанџе. У трећу чинију додате ситно исецкане банане. У четврту чинију сипате само ситно исецкан бели лук и першун. Садржину свих чинија добро промешате, посолите, побиберите и ставите их у фрижидер најмање један сат да се охладе и стегну. Онда правите куглице исте величине.

РИБЉА ЧОРБА

Најједноставније је обарити сомовину. Измерити на пет литара воде килограм куване сомовине, па пропржити 600 грама црног лука, додати литар домаћег парадајза, једну кашику алеве паприке и један исцеђен лимун. Све кувати 30 минута, не треба више, па додати со и бибер.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ПАПРИКА ПУЊЕНА ЖИТОМ

Очисте се паприке док се бари пола килограма пшенице која је готова када се распирјани, па се опере водом. У посуду где се прави фил ситно исецкамо црни лук, нарендамо кромпир, додамо пшеницу, пропржимо, сипамо мало алеве паприке и бибера, па када добро помешамо овим филом пунимо паприке. Паприке затварамо листићем кромпира, слажемо их укруг усправно, налије се воде до прстена, убаци два-три ловорова листа и крчкају се пола сата. Вода ће да испари, измешамо пола литра парадајза са једном кашиком алеве паприке, бибера, ситно исецкан лук прелијемо и запечемо у пећници на 30 минута на 180 степени.

ПАСТРМКА ПУЊЕНА ПШЕНИЦОМ И СУВИМ ШЉИВАМА

Прочитајте још:  Мекан, ваздушаст и укусан: Направите домаћи ХЛЕБ са додатком ПИВА

Пшеницу  обаримо, суве шљиве добро оперемо и ситно исецкамо, па направимо фил. По укусу додамо со и бибер. Пре тога рибу очистимо, усолимо, па оставимо да у фрижидеру одлежи пола сата. Рибу пунимо филом, а невеште домаћице могу да је затворе чачкалицом. Пастрмка се слаже у плех, стави у пећницу, па пече 15 минута. Прелије се са врло мало белог вина и пече још 20 минута.

Прилог

УЗ пастрмку никако се не служи кромпир! Карфиолу се крунице добро оперу, па се бари 10 минута у сланој води, исецка се першун, бели лук и послужи уз пастрмку.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *