Омладина ДС заузела централу странке у Београду

0

(Фото: Инстаграм)

Београд – Омладина Демократске странке заузела је вечерас централу странке у Београду, након што је Председништво ДС раније данас распустило омладински клуб ДС и више београдских одбора, сазнаје Танјуг.

Председништво Демократске странке данас је, због “непослушности”, распустила више општинских одбора странке у Београду, као и недавно изабрано руководство страначког подмлатка, речено је раније Танјугу.

Божовић:Центри моћи угасили демократију у Србији и у ДС

Демократију су нам украли у Србији, сада су је разни центри моћи угасили и у Демократској странци, изјавио је заменик председника посланичког клуба ДС у Скупштини Србије Балша Божовић, поводом данашњег распуштања више општинских одбора те странке у Београду и омладинског клуба ДС.



- Нећемо дозволити укидање демократије у странци! Одлука да је Председништво Демократске странке распустило Демократску омладину чије је руководство изабрано тек пре шест дана шокирала нас је и забринула јер страхујемо да представља наставак укидања и распуштања легитимно изабраних органа странке и њихово замењиванке изабраним послушницима појединаца из страначког руководства. Посебно забрињава чињеница да је свега неколико сати пре тога Главни одбор потврдио резултате избора за омладину и да је Председништво на изненадној и непланираној седници донело ову одлуку. Омладинци Демократске странке су млади људи који се боре за демократију у Србији, који су у Демократску странку дошли у њеним најтежим тренуцима верујући да само она може да победи Српску напредну странку и који не могу и не желе да пристану на овако брутално гажење демократије у странци.

Знали смо да новоизабрано руководство Демократске омладине не одговара појединцима у врху странке, али и многима ван ње који су се актовно укључили у изборе у омладини. Од самог почетка је било јасно да омладинци нису једини који учествују на овим изборима, да разни центри моћи улажу напоре да на изборима не победе они који имају већинску подршку омладине у ДС-у и да се на груб начин мешају у изборни процес у странци која је некада могла да се похвали по томе да је једина која има унутарстраначку демократију.

Нисмо, међутим, очекивали да ће руководство наше странке отићи оволико далеко и на овај начин наставити да дициплинује непослушне, оне који мисле својом главом и оне који им се из било којих разлога не свиђају. Они који то раде треба да знају да нас овиме неће ни ућуткати ни склонити и да ћемо ми бити она стара Демократска странка пошто су они очигледно заборавили шта је то. То обећавамо - закључује Павић.

Председништво Демократске странке распустило је раније данас, због "непослушности", више општинских одбора странке у Београду, као и недавно изабрано руководство страначког подмлатка, сазнаје Тањуг.

Према извору агенције, распуштени су одбори ДС у општинама Палилула, Стари град, Савски венац, Земун, Нови Београд и Вождовац, као и недавно изабрано руководство подмлатка ДС.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *