„Заветница“ би да угаси Јужне вести, а Цветановић би да их „преваспитава“

Одборница Заветника у нишком парламенту Јелена Ђорђевић прети да ће угасити Јужне вести кад дође на власт, незадовољна тиме што се о њој не пише више.

Сличне тегобе има и градоначелник Лесковца Горан Цветановић (СНС) који каже да се о њему не пише позитивно, па је одлучио да дискримише медије и да не одговара на питања Јужних вести, што му је обавеза као функционеру.

Kако пишу Јужне вести, у листу потенцијалних цензора који прете и притискају медије уписала се и нишка политичарка, одборница Српске странке Заветници Јелена Ђорђевић.

„Да се ја питам, Јужне вести би биле угашене!“, запретила је Ђорђевић.Kао разлог за овај Фејсбук поход на независност медија навела је то што није пренета њена говоранција са седнице градске скупштине у петак, а за све нуди и објашњење које укључује и Сороша, пишу Јужне вести.

„На овај начин Јужне вести манипулишу грађанима, који не подржавају рад власти, који не верују ни бившој власти тј. Савезу, који желе нешто ново и уједно скривају постојање опције која јесте прави представник Трећег пута, ван власти и квази-опозиције СзС. Толико немају границе, да сада јасно стављају свима на знање: Да, Нас финансира Сорош који подржава Савез и за нас Савез јесте опозиција, а ону праву опозицију Заветнике стрпаћемо у кош са влашћу, на тај начин што ћемо прикривати свесно њихов прави, опозициони рад и деловање. Срам вас било! И вас и Информер и остале лажљве медије угасићемо кад дође наше време. Будите сигурни!“, навела је Ђорђевић.

С друге стране, Цветановић не жели да одговара на питања медија јер му се не свиђају. Јужне вести пишу да није желео да одговори на питања о организацији лесковачког протеста против НИН-а и Данаса и „папирнатог атентата на Вучића насловницама и карикатурама“, а сматра и да је скупштинска сала после Градског већа “неприкладно место за политичка питања”.

„Ово је Градско веће, Ви ме питате нешто потпуно политички. Немам намеру, нарочито за ваш медиј, да дајем такве одговоре. И јуче сте исто тако наступали. Ви знате, ниједном нисте објавили ниједну вест да ја учествујем као градоначелник, а да је позитивно. Никада ниједну вест. Само негативно. како Ви очекујете онда неку сарадњу. Медији се састоје у томе да објављују нешто негативно, али и да објављују нешто што је позитивно. Никада ништа нисте објавили позитивно и, ако објавите нешто за Град, ја не постојим. А све што је негативно објављујете. Ви сами треба да видите колико сте објективни и колико се бавите правим новинарством“, рекао је Цветановић.Председник Независног удружења новинара Србије Жељко Бодрожић ове случајеве објашњава тиме да политичари давно замислили да медији морају да служе њима, а не јавном интересу.

„Такав модел поставио је Вучић, а сви по угледу на њега мисле да могу да се понашају како хоће и докле хоће. Ја мислим да неће моћи још дуго тако јер су се запетљали у своје изливе мржњи, неотесаност и безобразлук, а да новинари треба да наставе свој посао и постављају питања“, оценио је Бодрожић, подсећајући да Јужне вести дуго трпе разне притиске.

Јужне вестиПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.