„Заветница“ би да угаси Јужне вести, а Цветановић би да их „преваспитава“

0

Одборница Заветника у нишком парламенту Јелена Ђорђевић прети да ће угасити Јужне вести кад дође на власт, незадовољна тиме што се о њој не пише више.

Сличне тегобе има и градоначелник Лесковца Горан Цветановић (СНС) који каже да се о њему не пише позитивно, па је одлучио да дискримише медије и да не одговара на питања Јужних вести, што му је обавеза као функционеру.

Kако пишу Јужне вести, у листу потенцијалних цензора који прете и притискају медије уписала се и нишка политичарка, одборница Српске странке Заветници Јелена Ђорђевић.

„Да се ја питам, Јужне вести би биле угашене!“, запретила је Ђорђевић.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kао разлог за овај Фејсбук поход на независност медија навела је то што није пренета њена говоранција са седнице градске скупштине у петак, а за све нуди и објашњење које укључује и Сороша, пишу Јужне вести.

„На овај начин Јужне вести манипулишу грађанима, који не подржавају рад власти, који не верују ни бившој власти тј. Савезу, који желе нешто ново и уједно скривају постојање опције која јесте прави представник Трећег пута, ван власти и квази-опозиције СзС. Толико немају границе, да сада јасно стављају свима на знање: Да, Нас финансира Сорош који подржава Савез и за нас Савез јесте опозиција, а ону праву опозицију Заветнике стрпаћемо у кош са влашћу, на тај начин што ћемо прикривати свесно њихов прави, опозициони рад и деловање. Срам вас било! И вас и Информер и остале лажљве медије угасићемо кад дође наше време. Будите сигурни!“, навела је Ђорђевић.

Прочитајте још:  “Шешељ ме терао да радим са СНС, одбио сам, па сам ухапшен”

С друге стране, Цветановић не жели да одговара на питања медија јер му се не свиђају. Јужне вести пишу да није желео да одговори на питања о организацији лесковачког протеста против НИН-а и Данаса и „папирнатог атентата на Вучића насловницама и карикатурама“, а сматра и да је скупштинска сала после Градског већа “неприкладно место за политичка питања”.

„Ово је Градско веће, Ви ме питате нешто потпуно политички. Немам намеру, нарочито за ваш медиј, да дајем такве одговоре. И јуче сте исто тако наступали. Ви знате, ниједном нисте објавили ниједну вест да ја учествујем као градоначелник, а да је позитивно. Никада ниједну вест. Само негативно. како Ви очекујете онда неку сарадњу. Медији се састоје у томе да објављују нешто негативно, али и да објављују нешто што је позитивно. Никада ништа нисте објавили позитивно и, ако објавите нешто за Град, ја не постојим. А све што је негативно објављујете. Ви сами треба да видите колико сте објективни и колико се бавите правим новинарством“, рекао је Цветановић.



Председник Независног удружења новинара Србије Жељко Бодрожић ове случајеве објашњава тиме да политичари давно замислили да медији морају да служе њима, а не јавном интересу.

„Такав модел поставио је Вучић, а сви по угледу на њега мисле да могу да се понашају како хоће и докле хоће. Ја мислим да неће моћи још дуго тако јер су се запетљали у своје изливе мржњи, неотесаност и безобразлук, а да новинари треба да наставе свој посао и постављају питања“, оценио је Бодрожић, подсећајући да Јужне вести дуго трпе разне притиске.

Прочитајте још:  Вучић: Нећемо да затварамо градове (Видео)

Јужне вести



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *