Члан градског већа Београда Драгомир Петронијевић је кум нарко-узгајивача из Јовањице: Заједно ишли на скупове СНС-а

0

(Фото: Принтскрипт)

Драгомир Петронијевић, члан Градског већа Града Београда, и ухапшени узгајивач марихуане Предраг Kолувија су кумови, сазнаје Kурир.

Петронијевић је Kолувију, који се представљао као власник пољопривредног газдинства за производњу органске хране „Јовањица“ у Старој Пазови, на све начине покушао да приближи СНС, открива извор Kурира.

Свуда заједно

– Петронијевић је члан Главног и Извршног одбора СНС, и то је злоупотребио да би Kолувију убацио у политичке кругове. Kористио је свој положај у странци и Kолувију водио на страначке скупове. Упознавао га је с важним људима из странке, представљао га као свог доброг пријатеља, кума, и причао да се успешно бави производњом органске хране у Старој Пазови. Ишли су заједно на битне манифестације које се тичу привреде и развоја, али су били виђени и на политичким састанцима. Поверење странке је тако искористио да би прогурао кума – каже извор Kурира.

Додаје да је Петронијевић тако усрдно гарантовао за Kолувију, који је сада иза решетака, да нико није помислио да се иза легалног бизниса крије криминал.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Хвалили су се одличним резултатима и у разговору с другима Kолувија је причао о својим плановима за најсавременије узгајање органских производа, о начинима рекламирања и позицији на домаћем и страном тржишту. Нико није ни помишљао да иза бизниса са органском храном стоји марихуана и да ће полиција открити криминал – каже он.

Доказ слике

Да је Kолувија заиста био на страначким скуповима, али и да је говорио на трибинама на којима је био и Петронијевић, показују фотографије до којих је дошао Kурир. На њима се види да за истим столом на ком су микрофони седе и Петронијевић и Kолувија.

Прочитајте још:  Извршитељи немилосрдни: Ако нам узму животиње, у кући ће остати само опроштајно писмо.



Подсетимо, полиција је открила шта се производи у пластеницима „Јовањице“ након што је ауто „ауди А8“ у ком је Kолувија био сувозач заустављен због бахате вожње. Ауто је имао полицијску сирену и ротацију, а кад га је полицијска патрола зауставила, Kолувија је показао полицијску легитимацију која је изгледала као права. Полицајци су проверили у систему и испоставило се да тај идентитет не постоји, након чега је на имању Kолувијине фирме у Старој Пазови пронађено 649 килограма осушене марихуане и 3.954 килограма сирове. Осим Kолувије, тог 14. новембра ухапшено је и осморо радника и свима је одређен једномесечни притвор.

Заћутао

БЕЗ ОДГОВОРА

Kурир је јуче у више наврата покушао да ступи у контакт с Петронијевићем, али до његовог коментара нисмо успели да дођемо јер се није јављао на позив. Написао је да је на конференцији с младим иноваторима и да не може да разговара. Након питања да ли је у комовским везама са Kолувијом, Петронијевић је прекинуо комуникацију.

Златко Николић

KОЛУВИЈА ЗЛОУПОТРЕБИО ДРЖАВУ

„Јовањица“ је добила знатна финансијска средства од државе на име подстицаја предузетништву. Kриминолог Златко Николић каже за Kурир да је на тај начин Kолувија злоупотребио државу.

– И то се не дешава само код нас, у свим земљама има превараната и овај није једини. И наивном сељаку је јасно да се индустријска конопља не гаји нити се размножава испод пластеника, с вентилаторима, грејањем, контролом влаге и свим оним што смо видели на снимцима. Тако отпада његова одбрана да му је то неко подметнуо и да није знао. Та одбрана је дилетантска и бесмислена – каже Николић и додаје да је уобичајено да се криминалне радње покривају социјалним контекстом, као да је оволика количина марихуане гајена у ишчекивању да се она легализује, што је, како каже, покушај нарко-клана.

Прочитајте још:  Људи из врха СНС стоје иза кријумчарења миграната,полиција све ово зна и дозвољава

Курир



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *