Путинов поклон Вучићу у сред афере “Крушик” има дубље значење!

0

( Фото : Твитер/@avucic)

Историчарка Дубравка Стојановић изјавила је да је поклонити пушку усред афере с оружјем “врло знаковито”, посебно што Москва сигурно није била задовољна тиме где је одлазило Kрушиково наоружање.

Стојановић је то изјавила за лист Данас, коментаришући поклон председника Русије Владимира Путина председнику Србије Александру Вучићу приликом сусрета у Сочију.

“Да поклоните пушку у јеку драме с насловницом НИН-а представља други важан ниво. Потом, изабрати баш пушку краља Милана Обреновића, најизразитијег представника антируске спољне политике у нашој прошлости, јасан је знак неповерења у Вучићеве изјаве о српско-руском братству”, рекла је Стојановић.



Додала је да “кад се то повеже с чињеницом да је Путин чврсто прекинуо Вучићеву намеру да га изљуби, можемо да јачамо тезе о затегнутим односима”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Све то тако можемо да ређамо, али мислим да се тиме само пецамо на заверенички начин на који се одвија та ‘дипломатија’ и сами пристајемо на те ауторитарне игре и њихове тајне којима само јачају своју моћ коју хоће да представе као мистичну. Па нам пуштају загонетке да их тумачимо”, коментарише Дубравка Стојановић и закључује “зато и не желим да покушавам да озбиљно тумачим те димне сигнале”.

Бета



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *