Париз: Сукоби полиције у „Жутих прслука“, испаљен сузавац

0

Протести (Фото: AP Photo/Daniel Cole)

Полиција у Паризу сукобила се данас са учесницима протеста покрета „Жути прслуци“, који су се придружили таласу протеста против владине реформе пензионог система.
Протести, на којима се окупило више хиљада демонстраната, махом су протекли мирно, али поједини демонстранти гађали су полицију разним предметима и гурали њене припаднике, на шта је она узвратила испаливши сузавац у више наврата.

Учесници протеста „Жутих прслука“ марширали су од зграде Министраства финансија на реци Сени до југоисточног дела Париза.

Они су, као и у претходних годину дана, протестовали против „економске неправде“, али и реформе пензионог система за коју сматрају да је на штету запослених.

АП оцењује да делује да су демонстранти охрабрени највећим протестима у земљи у последњих неколико година, који су започели у четвртак, против плана владе да реформише пензиони систем.

Широм Француске данас су настављени штрајкови и протести поводом пензионе политике председника Емануела Макрона, па су тако камионџије које штрајкују блокирале аутопутеве, а већина возова није напустила станице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Tanjug

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *