Три сакривена мистериозна Теслина изума који су могли да промене свет и ко их је зауставио!

0

Никола Тесла

Никола Тесла је умро пре него што је завршио своје мистериозне изуме.
Вео мистерије и даље обавија ово откриц́е, деценијама након његове смрти људи још увек спекулишу о његовим изумима

Бежична енергија

Тесла је 1901. године од финансијера ЈП Моргана обезбедио 150.000 долара за изградњу торња у облику печурке, високог 185 стопа, на северној обали Лонг Ајленда, и способног да преноси поруке, телефонију и слике бродовима на мору и преко Атлантског океана, користећи сигнализацију са Земље.

Kако је рад на конструкцији Ворденклиф торња започет, Тесла је желео да га прилагоди како би омогуц́ио бежичну испоруку електричне енергије, верујући, на основу својих експеримената, да би могао да обасја Њујорк, преносец́и милионе волти електричне енергије кроз ваздух.

Морган је, међутим, одбио да Тесли обезбеди било какво додатно финансирање за његову грандиозну шему.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



(Неки сматрају да је Морган пресекао проток средстава након што је схватио да ц́е Теслин план уништити друга улагања у енергетски сектор.)

Тесла је одустао од пројекта 1906. године пре него што је икада могао да почне да ради, а торањ Ворденклиф је демонтиран 1917. године.

Суперсонични авиони на електрични погон

Још од времена када је Тесла био дечак, био је фасциниран идејом о летењу. Kомбинујуц́и своје знање из електротехнике и машинства, почео је више да размишља о ваздухопловству након неуспеха Ворденклифа.

У чланку у магазину Реконструкција, за јул 1919. године, Тесла је говорио о свом раду на развоју суперсоничног авиона који би путовао осам миља изнад површине Земље и развио брзину која би путницима омогуц́ила путовање између Њујорка и Лондона за три сата.

Прочитајте још:  Зашто су Николу Теслу фасцинирале пирамиде (Видео)

Теслин концепт указивао је да авион треба да буде покретан електричном енергијом која се бежично преноси из електрана на земљи, чиме је елиминисана потреба да авиони носе гориво.



“Снабдевање струјом је готово неограничено, јер било који број електрана може да ради заједно, снабдевајуц́и енергију авионима, баш као што се и возови, који саобрац́ају на пругама, снабдевају електричном енергијом преко шина или жица”, рекао је Тесла у чланку.

Зрак смрти

Теслин креативни ум наставио је да ствара нове визије чак и у позним годинама.

На свој 78. рођендан, рекао је за Неw Yорк Тимес да је осмислио најважнији изум, који би “уништио милионске армије“.

Војно оружје које би могло да уништи флоту од 10.000 непријатељских авиона, на удаљеност од 250 миља.

Иако га је штампа назвала „зраком смрти “, Тесла је веровао да је то „зрак мира“ који ће спасити животе понашајуц́и се „као невидљиви кинески зид, свега милион пута непробојнији“.

Тесла је понудио своје оружје бројним владама, укључујуц́и и Сједињене Државе, али једина земља која је показала интересовање био је Совјетски Савез, који је 1939. спровео делимични тест.

Вебтрибуне



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *