У ЕПС-у као да су делили дедовину – регрес повећали са 36.298 на 50.000 динара

0

ЕПС (Фото: В. Веизовић)

звештајем о ревизији финансијског извештаја Јавног предузећа „Електропривреда Србије” за 2018. годину државни ревизор је утврдио да је прошле године повећан нето износ накнада за топли оброк са 200 динара на 300 динара дневно.

Исте године регрес за коришћење годишњег одмора запослених повећан је са 36.298 на 50.000 динара у бруто износу.

А од 2016. године ЕПС запосленима исплаћује награду – део зараде по основу доприноса запослених пословном успеху, од по 210 динара у бруто износу за сваки радни дан, наводи се у овом извештају.



Због још неких утврђених неправилности ревизор је представницима ЕПС-а дао 21 препоруку, између осталог и да имају обавезу да доставе извештај о отклањању утврђених неправилности и доказе о поступању по датим препорукама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У извештају ревизора наводи се да, иако циљ ове ревизије није био давање мишљења о усклађености пословања, контролом финансијског извештаја за прошлу годину утврђено је, између осталог, и да ЕПС није поступио у складу са Законом о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава, јер је ово предузеће повећало поједине елементе зараде.

Ј. П. С. / Политика



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *