Гађана војна база у којој су амерички специјалци и дипломате

0

(Фото: Lennart Preiss/Stringer/Getty images/Ilustracija)

Багдад – Четири ракете погодиле рано јутрос војну базу код аеродрома у Багдаду где се налазе амерички војници. У нападу повређено шест особа, саопштила је војска.

Безбедносни извори изјавили су за Франс прес да су сви повређени припадници елитне јединице за борбу против тероризма, ирачке јединице коју обучавају и наоружавају САД. Двоје повређених су у критичном стању, навела је војска.

Војска је додала да су нашли локације са којих су испаљене ракете као и друге пројектиле који још нису експлодирали, указујући да је напад могао да има још теже последице.



У бази која је данас погођена налазе се и амерички војници и дипломате.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово је девети напад у шест недеља на базе где се налазе амерички војници или на америчку амбасаду у обезбеђеној Зеленој зони у Багдаду.

Иако у нападу нема жртава, такви напади забрињавају САД које планирају да пошаљу додатних пет до седам хијада војника на Блиски исток.

До сада нико није преузео одговорност за ове нападе али Вашингтон криви ирачке оружане фракције које подржава Иран, који је велики амерички непријатељ.

Иран наоружава, финансира и обучава најрадикалније фракције Хашд ал Шаби, паравојну ирачку коалицију која је сада интегрисана у државу.

Та коалиција је већа претња за америчке војнике од екстремиста Исламске државе, рекао је један амерички извор.

САД су недавно увеле санкције за три припадника групе Хашд ал Шаби, оптужујући их да су укључени у брутално сузбијање протестног покрета који потреса Ирак од 1. октобра.

Бета



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *