Потврђено да је власник плантаже марихуане био у привредној делегацији Србије са Вучићем

0

(Фото: Принтскрипт)

Посланик Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић потврдио је да је ухапшени власник добра „Јовањица“ где је заплењена велика количина марихуане Предраг Kолувија био у привредној делегацији Србије, али да то не значи да је заштићен од примене закона.

„Нико у Србији није заштићен. То морају грађани Србије да знају, чак ни човек који је био у привредној делагацији и стајао поред Александра Вучића“, рекао је Мартиновић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Он је рекао да су бесмислица наводи да држава преко највиших функционера узгаја дрогу, указујући да је полиција која је државни орган ухапсила осумњичене и зауставила производњу.



„Да је држава хтела да заташка аферу да ли би пред камерама био ухапшен Kолувија и полиција показала све шта се налази на том имању“, упитао је Мартиновић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је казао да Вучић није никада разговарао са Kолувијом.

„Оно што је важно је да је тај Предраг Kолувија који је био регистрован као произвођач органске хране имао уговоре са свим трговинским ланцима. По тој логици сви који су закључивали уговоре су криви, јер се он у једном тренутку почео бавити марихунаном“, рекао је Мартиновић.

Он је оценио да је увлачење Андреја Вучића у производњу марихуане у Јовањици, министара Небојше Стефановића и Александра Вулина покушај да се нанесе политичка штета Александру Вучићу.

„Да ли мислите да Александар Вучић треба да буде одговоран што је неко ко је имао дозоволу за органску производњу почео да се бави нелегалним бизнисом. Нити је председник републике могао да зна шта се дешава на том добру. МУП чим је добио информације дошли су и ухапсили их и запленинили марихуану и пратећу опрему“, истакао је Мартиновић.

Прочитајте још:  Мучно ницање Каменог цвета

Потпредседник Народне странке и посланик Скупштине Србије Мирослав Алексић изјавио је раније данас да је Предаг Kолувија веома близак и добро познат врху власти и председнику Србије Александру Вучићу, који га је водио на више бизнис форума у Русији, Kазахстану и у Србији.



„Kолувија је био члан српске привредне делегације на бизнис форуму у Москви, одржаном 27. октобра 2015. године, а ту делегацију је предводио Александар Вучић. Власник ‘Јовањице’ је био и члан српске делегације на бизнис форуму одржаном у Астани, главном граду Kазахстана, одржаном 15. новембра 2015. године, коју је такође предводио Вучић“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у парламенту.

Алексић је додао да је Kолувија био представљен као привредник и на српско-словеначком пословном форуму, одржаном у Београду 28. јануара 2019.

Потпредседник Народне странке је као доказе за своје тврдње показао фотографије званичних агенди тих скупова на којима је Kолувија наведен као један од учесника.

Бета



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *