Европска посланица о блокади РТС-а: Протести су темељ демократије!

0

Тања Фајон (Фото: STA/Bor Slana)

Посланица Европског партламента Тања Фајон изјавила је данас, коментаришући одлуку Савеза за Србију да блокира Радио-телевизију Србије, да грађани имају право на мирне демонстрације, јер је то темељ демократије.

Фајон је истакла и да новинари имају право да раде слободно и професионално, без притисака, уз обавезу да не шире лажне вести, али и да је обавеза политичара да не шире мржњу и поделе.

Представник Европског парламента у међустраначком дијалогу Kнут Флекештајн рекао је да разуме разлоге опозиционих странака да организују такве протесте, али је нагласио да не сме бити насиља.



„Kада би избори у Србији били одржани у недељу, нема услова да они буду фер и поштени“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kада би избори у Србији били одржани у недељу, нема услова да они буду фер и поштени, изјавила је вечерас посланица Европског парламента Тања Фајон, али је изразила задовољство што су данас увојене мере и рокови до када та ситуација треба да се промени. Фајон је, после треће рунде дијалога власти и опозиције о изборним условима, рекла да је посебно задовољна што је постигнут договор да се изабере пет нових имена у РЕМ до краја године, да ће посебна пажња бити посвећена условима за слободу медија и да је у дијалогу било речи и о препорукама за националне телевизије.



Фонет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *