Живите у Србији и немате кров над главом: Ова општина бесплатно дели реновиране станове и куће

0

(Фото: pixabay.com)

Kњажевац – Општина Kњажевац верује да ће поделом државних станова и кућа на коришћење грађанима који желе да живе у овом граду зауставити негативни природни прираштај.

Према попису из 2011. године у књажевачкој општини било је нешто више од 32.000 становника. Десетак година касније, тај број је опао за неколико хиљада.

Због свега реченог, општинске власти су поред осталих мера за повећање броја житеља на овом подручју понудиле бесплатан смештај свим грађанима Србије који желе да живе у овој општини.



У општини Kњажевац кажу да је у току попис објеката који су у државном власништву. По завршетку тог посла, куће и станови ће бити реновирани и понуђени, бесплатно, на коришћење свим грађанима Србије, пише РТС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ми желимо да на овај начин уз све мере пронаталне политике, а навео бих четири хиљаде евра за сваку незапослену мајку која роди треће дете, ми желимо да повећамо број становника. У сваком селу у коме би дошао да живи један брачни пар, то би, можда, значило још неколико деце у том селу, то би значило и опстанак тих наших села”, каже Милан Ђокић, председник општине Kњажевац.

У Kњажевцу кажу да је ова јавна позивница добра основа за свеукупан развој, тим пре што ће будући становници ове општине имати могућност запослења, како у индустријском, тако и у пољопривредном сектору.



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *