Скуп подршке за вољеног владику

0

Владика Филарет, фото: milesevskaeparhija.rs

Владика Филарет слови за човека који је највише помогао и унапредио епархију милешевску у целој њеној историји, од Светога Саве па све до ових дана. Нема уопште потребе да овом приликом наводимо шта је све Наш добри владика учинио, јер је то свима нама у Рашкој области много добро познато.

Управо због тога, верни народ епархије милешевске жели да му ода захвалност и још једном каже: ХВАЛА Вам Преосвећени владико за све до сада учињено.

Тим поводом заказан је скуп подршке епископу Филарету у Дому културе у Пријепољу за 28.12. ове године у 18.00 часова. Очекује се масован долазак верника из свих крајева Рашке области, а и шире.

Свој долазак су потврдили и верници муслиманске вероисповести, којима је владика здушно помагао када су били у невољи, не правећи разлику ко је какве вере. Владика Филарет као народни човек, увек је био широког срца и помагао је свима којима је то било потребно.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, чувши за заказивање овог скупа, актуелни владика милешевски Атанасије Ракита који, уплашен, вероватно да се овај скуп не претвори у масовни излив негодовања против њега самог, његовог начина рада или боље речено не рада, опијања и бахатог трошења пара, запошљавања своје супруге и шурака, нелегалне сече шуме и уопште урушавања комплетне епархије милешевске, почео је деловати на спречавању овога скупа.

Тако је већ позвао неке свештенике и калуђере, упознао их о овом случају и наредио да се максимално потруде код народа у убеђивању да до овог скупа и не дође. Први који је потрчао са шупљом причом, јесте његов штићеник и одани слуга отац Небојша Јовановић. Почео је Јовановић код својих парохијана у Коловрату са причом да се одустане од овога скупа. Чак је понудио и новчану накнаду само да до скупа не доће.

Прочитајте још:  ЕУ мења тактику, увлачећи Србију у антируску коалицију

Видевши да народ не одустаје од зацртаног циља, брзо се повукао. На питање једног нашег брата упућено о. Небојши “зашто нас гледа у очи и још лаже”, отац Небојша није имао одговара. Јасно је и њему ко је Ракита, а и Ракита је свестан својих недозвољених работа, којима се више ни броја не зна, уплашен не само за свој трон и породицу, већ и за слободу кретања, јер лако може да се деси да после свега надлежни органи Републике Србије предузму кривични прогон и пијаног владику коначно сместе где му је и место.

Наставиће се…

Борба за веру



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *