Терзић: Градимо нови стадион – коштаће 200 милиона евра

0

(Фото: http://www.crvenazvezdafk.com/)

Фудбалски клуб Црвена звезда требало би да за две године почне изградњу новог стадиона, који би коштао 200 милиона евра, изјавио је генерални директор Звездан Терзић.

Терзић је на свечаности „Црвено беле вече” у хотелу Хајат открио да је о томе разговарао са врхом државе.

„Градимо нови стадион, потребно нам је две године да прикупимо документацију. Сматрамо да ће нови стадион бити покретач клуба”, рекао је Терзић, преноси Танјуг.

Према његовим речима нови стадион био би изграђен на месту садашњег „Рајка Митића”, коштао би 200 милиона евра са капацитетом 42.000 места.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Свесни смо да смо власници квалитетног земљишта од 16 хектара. У преговорима смо са потенцијалним инвеститорима”, навео је Терзић.

Много је разлога за славље

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић 2019. годину оценио је као историјску за клуб и подсетио да су поновљени успеси одбраном титуле шампиона Србије и учешћем у Лиги шампиона.

„Друга година заредом је историјска и биће златним словима уписана. Много је разлога за славље, у мају смо освојили титулу, у августу опет ушли у Лигу шампиона, а данас смо годину завршили са 11 бодова предности у односу на Партизан у првенству”, рекао је Терзић сумирајући одлазећу годину на свечаности „Црвено бело вече” у хотелу Хајат, преноси Танјуг.

Он је навео да су многи били скептици пре пет година када је, како је нагласио, Звезда била пред гашењем.



„Можда ћу бити досадан што понављам да је Звезда била клинички мртва, то кажем јер се у Србији олако све заборавља. Тада нико није помишљао да ће Црвена звезда бити у друштву великана, али дешава се сада…

Прочитајте још:  Дан за заборав српских шахиста на Отвореном првенству Европе у Рејкјавику

Данас је Звезда доминантна у Суперлиги и на прагу је да освоји трећу узастопну титулу”, казао је Терзић.

Црвено-бели настављају са финансијским опоравком клуба, подвлачи функционер Звезде.

„Око 92 посто наших прихода долази из иностранства, све обавезе измирујемо на време, а ту су и инфраструктурни радови”, навео је Терзић, уз подсећање да се на годишњем нивоу за омладинску школу издваја око три милиона евра.

Терзић је додао да је подигнута лествица, али и најавио за јануар реконструкцију и подмлађивање играчког кадра.



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *