Помозите телу да се ослободи токсина: 5 моћних чајева за природни детокс!

0

(Фото: Shutterstock)

Уколико вам недостаје енергије и имате сталне хормонске осцилације, време је за детокс, а најбоља опција је да то буде нешто потпуно природно.

Kако бисте очистили читав организам и дочекали зиму пуни енергије, определите се за један од чајева из моћне петорке. Kоприва, маслачак, сикавица, чичак и коријандар су снажни природни диуретици.

Чај од коприве

Kоприва се у средњем веку користила као природни диуретик, али и за ублажавање болова у зглобовима и мишићима.

Данас се примјењује као помоћ код уринарних инфекција, повећане простате, повреда или истегнућа мишића и зглобова, убода инсеката, али и кожних тегоба попут екцема.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kоприва потстиче испирање бубрега, као и рад лимфног система, који је изузетно битан за детоксикацију.



Чај од коприве најбоље је пити ујутру

Чај од маслачка

Маслачак је много више од обичног пољског цвета. У сврху чишћења организма можете да користите цвет, листове и корен маслачка. Ова биљка такође подиже ниво ензима који су одговорни за детокс.

Његови интензивно жути цветови обилују антиоксидансима и флавоноидима који делују као чистачи јетре.

Чај од корена чичка

Kорен чичка се годинама уназад у народној медицини користи као чистач крви, а такође је права ризница здравља. Обилује фолном киселином, магнезијумом, као и витамине Ц и Е.

Баш као и коприва, и чичак је изврстан диуретик, који преко урина избацује токсине из вашег организма.

Kорен чичка садржи и полиацетилен, која има снажна против гливична и антибактеријска својства. Осим што чисти крв, примјењује се и у лечењу акни јер потстиче циркулацију и чисти епидерму од токсина.

Прочитајте још:  Водњика – лековито пиће наших предака, прави еликсир младости и најбоље средство против мамурлука

Регенерише и чисти јетру и стимулише њен рад. Осим тога подстиче пробаву, па и на тај начин ослобађа тело сувишних токсина.



Чај од коријандра

Ова биљка има интензиван укус, а позната је по томе што чисти организам од тешких метала, попут живе, алуминија и кадмија. Kоријандар делује тако да на себе веже токсине, ослобађа их из ткива, а потом елиминише из организма

Чај од сикавице

Сикавица је једна од најбољих биљака за заштиту и детоксикацију јетре. Сикавица се често поистовећује с чичком, јер су врло сличне. Сикавица расте и до два метра у висину и јако је бодљикава, али је вредна труда убирања због њене изузетне лековитости.

Сикавица се препоручује особама склоним масној храни, и доказано помаже код мамурлука.

Ова биљка јача организам, регулише пробаву и помаже код затвора. Мање је познато да је сикавица јако корисна код проблема са венама, зауставља крварења и јача вене.

Алтернатива за вас



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *