ММФ тражи да струја у Србији поскупи до краја јуна

(Фото: AFP 2019 / MANDEL NGAN)

Међународни монетарни фонд (ММФ) тражи да Електропривреда Србије (ЕПС) до краја јуна 2020. године уради процену нових тарифа за струју, пише „Блиц“.

Оне би укључивале и повећање издвајања за обновљиве изворе енергије, али ММФ тражи и да до тог рока ЕПС повећа цену струје, преноси лист.

По наводима листа, ММФ је у извештају достављеном српским властима оценио да без тих мера није реално очекивати успешну финансијску консолидацију ЕПС-а.„ММФ тражи ново поскупљење струје средином наредне године јер сматра да недавно повећање цене киловата није довољно да се покрију трошкови производње електричне енергије. Оно што је важно јесте да они инсистирају да се усвоји и формула по којој би се поскупљење струје везало за инфлацију, али и да се одреди тачан датум у години када ступа на снагу нови ценовник“, пренео је „Блиц“.

Додаје се да је у извештају ММФ-а наведен крај 2020. године као рок до ког би требало да буду завршене све активности око трансформације ЕПС-а из јавног предузећа у акционарско друштво.Бета

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.