БИРН: Отац министра полиције на службеном путу са МУП

0

(Фото: mup.rs)

Отац министра полиције Србије Бранко Стефановић посетио је у мају 2019. године италијанску фабрику оружја „Берета” заједно са делегацијом МУП-а, и то као представник приватне компаније ГИМ, објавила је Балканска истраживачка мрежа БИРН.

БИРН је објавио документ из ког се види да је Стефановић био један од три представника ГИМ-а које је са собом у Италију повела висока делегација министарства на чијем је челу његов син Небојша Стефановић.

„После чињеница које је БИРН објавио о посети Бранка Стефановића ’Kрушику’ и његовом службеном путу у Саудијску Арабију у својству правног саветника ГИМ-а, ово је још један од доказа који показују повезаност оца министра полиције и тог београдског предузећа за трговину оружјем”, наводи БИРН.

Одлазак у „Берету” је посебан у односу на посете Ваљеву и Ријаду јер је Стефановић старији овога пута био део званичне државне делегације, додаје се.

Министарство унутрашњих послова није одговорило на питање БИРН-а која је била сврха заједничког путовања са представницима фирме ГИМ, о чијем трошку је организован пут, као и каква је била улога оца министра полиције на тим разговорима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БИРН је 2018. године објавио документе који доказују да је Бранко Стефановић учествовао у уносном послу посредовања у продаји наоружања војне фабрике „Kрушик” купцима у Саудијској Арабији.

БИРН је такође објавио да је Бранко Стефановић јуна 2018. године у својству правног саветника ГИМ-а путовао у Саудијску Арабију.

Александар Обрадовић, узбуњивач из „Kрушика”, провео је три месеца у притвору јер је јавност обавестио о догађајима у овој ваљевској фабрици наоружања. Суд је 18. децембра одлучио да му укине меру кућног притвора, али процес против њега се наставља.

Бирн

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *