Хумана Србија је јача! – Градови у Србији одбијају дочек и поручују – дајте новац болесној деци!

0
(Фото: Пиксибај)

Након што се Пожега одрекла градског дочека Нове године како би тај новац преусмерили на поправку скенера у ужичкој болници, у Новом Саду је покренута петиција којом се тражи да се новац за ту намену преусмери болесној деци, а исто је за њима учињено и у Суботици.

Изгледа да је Србију захвтила епидемија хуманости какву одавно нисмо видели и једва чекамо да видимо кога ће ухватити следећег!

Племенити Суботичани тренутно прикупљају потписе за петицију којом траже од Богдана Лабана, градоначелника, и локалне власти да одустану од дочека године на тргу и да тај новац потроше на помоћ тешкој оболелој деци и одраслима, пише Блиц.У петицији „Будимо хумани – Нова година за Нови живот“, која кружи друштвеним мрежама, неколико цивилиних организација, неформалне групе и појединци који су покренули акцију, наводе да живот њихових суграђана зависи од донатора и СМС порука и захтевају да се одустане од концерта Гоце Тржан и прославе.

– Власт у Суботици би на овај начин показала пример и другим локалним самоуправама да учине исто, да се за новогодишњу ноћ одрекну забаве, покажу хуманост и помогну онима који имају само једну жељу, да преживе.

Грађани предлажу Лабану да локална самоуправа оснује посебан буџетски фонд који би био намењен само за потребе лечења болесних грађана.

– Ива Звекић, Александар Шешлија и други наши суграђани који су оболели од тешких болести принуђени су да чекају на медицинску терапију или да буду оперисани у иностранству.

Такве операције коштају много и нико од њих није у могућности да обезбеди средства за лечење.

Пружите им подршку! Одустаните од прославе! Покажите пример!Оснујте посебан буџетски фонд који ће бити намењен само за ове потребе, на који ће и сами грађани моћи да уплаћују новац, а који ће се првенствено пунити прерасподелом буџетског новца свих грађана – захтева се у петицији грађана.

Званичних информација из Градске управе о дочеку и колико новца је град определио за прославу нема, али је на сајту града у рубрици јавне набавке објављена конкурсна документација и обавештење о покретању преговарачког поступка без позива за подношење понуда за новогодишњи наступ Гоце Тржан.

Noizz.rsПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.