Северни ток 2“ обустављен: Швајцарска компанија повукла све бродова из Балтичког мора

0

(Фото: Фото : © Nord Stream 2 / Axel Schmidt)

Швајцарска компанија „Олсиз“ повукла је бродове из Балтичког мора који су се бавили изградњом „Северног тока 2“, пише „Блумберг“, позивајући се на неименованог представника компаније.

Разлог за повлачење бродова су америчке санкције које су уведене руском гасоводу. Оне су ступиле на снагу у суботу ујутру. Према подацима агенције, „Олсиз“ је одбила да коментарише питање, колико ће бити одложен пројекат.

Шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров је обећао да ће Русија одговорити на америчке санкције руском гасоводу, али тако да себи не нанесе штету.



Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, укупног капацитета педесет пет милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. Нови цевовод треба да буде изграђен поред „Северног тока“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Против гасовода је била Украјина која се плаши да ће изгубити приходе од транзита руског гаса и САД који имају амбициозне планове по питању извоза течног природног гаса у Европу. Осим њих и Летонија, Литванија и Пољска сматрају да је ово политички пројекат. Међутим, Немачка је та која свесрдно подржава овај пројекат.

Северни ток 2

Спутњик



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *