Суспендована службеница МУП-а Црне Горе, окупљене у Никшићу назвала “овцама”

0

Сандра Бугарин (Фото: Влада Црне Горе)

Начелница Дирекције за азил у Директорату за грађанска стања и личне исправе, Сандра Бугарин, суспендована је због непримерених ставова на свом Фејсбук профилу, саопштено је из МУП-а Црне Горе. На тој друштвеној мрежи вређала је учеснике Сабора у Никшићу, називајући их “овцама”.

Из црногорског МУП-а су казали да је министар Мевлудин Нухоџић против Сандре Бугарин покренуо поступак за утврђивање теже повреде службене дужности.

“Сандра Бугарин од данас не обавља послове начелнице Дирекције за азил и суспендована је до правоснажног окончања дисциплинског поступка, а Управа полиције ће предузети активности из дјелокруга своје надлежности”, наводи се у саопштењу, преноси РТЦГ.

Нухоџић је рекао да предузимање активности сматра личном, моралном и професионалном обавезом, јер су грађанима дужни поштовање и уважавање у свим ситуацијама.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Такође, и против Кристине Ђукановић, службенице Директората за ванредне ситуације МУП-а, покренут је поступак за утврђивање да ли постоје елементи теже повреде службене дужности”, казао је Нухоџић.

Он је напоменуо да лични ставови запослених не представљају и ставове органа и истакао да осуђује сваки облик ширења нетолеранције и нетрпељивости.

Према његовим речима, непримерени вокабулар не може и не сме бити начин комуникације представника државних органа и грађана.

“Као што нико није имао такву врсту подршке за све године мог бављења политиком, тако нико не може имати подршку да, као представник органа којим руководим, путем друштвених мрежа шаље поруке које вријеђају, омаловажавају грађане, шире нетолеранцију и исказују непоштовање према различитостима”, казао је Нухоџић.

Сви државни службеници су, како је истакао, дужни да личним понашањем чувају углед органа у коме су запослени, јер њихов допринос се једино мери професионалним односом, културом и поштовањем грађана.

Прочитајте још:  Светосавска: Од Вучићевих обећања за сјевер Црне Горе нема ништа!

“Вјерујем да овакве појединачне непримјерене изјаве не могу нарушити повјерење грађана у рад МУП-а и Управе полиције које већ годинама градимо и које смо кроз разне пројекте претворили у снажан партнерски однос с грађанима и укупним цивилним сектором у креирању квалитетних политика од јавног интереса”, поручио је Нухоџић.

Народ назвала овцама, па се после извињавала



Сандра Бугарин је у објави поводом окупљања верника на сабору у Никшићу у суботу, на Фејсбуку написала “Није проблем Дака духовни, ни Амфилохије разјарени, но је мука овај народ – овце које су похрлили у Никшић!”.

Образлажући своје виђење историје и имовинских односа (у склопу спорног Закона о слободи вере), службеница Бугарин је написала:

“Не разумијем. Па суштина је да оно што је увјек припадало држави Црној Гори припада опет у његовом закону а држава су њени грађани не црквени олигарси… Грађане који неће да историјске тековине припадну држави, а самим тим и свима нама никада нећу разумjети!”

Након ових речи, она се на Фејсбуку извинила свим верницима које је увредила.

“Извињавам се свим вјерницима чије сам присуство у Никшићу квалификовала изразом ‘овце’ поштујем свачије опредјељење али не волим да било ко вријеђа и пријети мени и грађанима који мисле као ја, који се осјећају као црногорци…а посебно не сматрам хришћанским изразе које митрополот Амфилохије користи за нас, извињавам се ако су моји коментари неког повриједили али дозволите да живимо у грађанском друштву у ком свак има право на своје мишљење”, написала је она.



РТС, РТЦГ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *