Бугарској фирми 6.000 евра по радном месту

Еври (фото: Пиксибај)

Држава ће бугарској фирми Риск Инжењеринг (Риск Енгинееринг) дати субвенцију од преко 180.000 евра за покретање производње пастеризованих производа од воћа и поврћа у Сврљигу.

Kомпанија се обавезала да ће реализовати овај пројекат у року од три године и запослити 30 нових радника на неодређено време до краја 2020. године.

Новац ће бити исплаћен у три транше – 2020, 2021. и 2022. године, наводи се у уговору који су потписали Риск Енгинееринг и Министарство привреде.

Укупна примања запослених (основна зарада, увећана зарада, радни учинак, награде, бонуси, топли оброк, регрес…) биће најмање 20 одсто већа од минималне законски прописане зараде, што је стандардно за овакве уговоре о субвенцијама.Риск Енгинееринг у Србији основан је 2016. године и у власништву је истоименог акционарског друштва из Бугарске. У тренутку подношења пријаве за субвенцију компанија је имала свега двоје запослених.

Kако се наводи у уговору, бугарски Риск Енгинееринг послује у сектору енергетике, пружа услуге из области инжењеринга и консултантске услуге.

Преко својих зависних друштава бави се производњом и одржавањем соларних и хидро електрана, а од пре неколико година „значајно место” у пословану компаније заузима производња производа од воћа и поврћа.

Бугарски Риск Енгинееринг остварио је у 2018. години приход од 9,5 милиона евра и запошљавао око стотину радника, додаје се.

Нова економијаПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.