Ухапшен функционер београдске општине Стари град

0

Калемегдан (Фото: Весна Веизовић / Васељенска ТВ)

Београд – Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду ухапсили су Марка Накова (1972) бивше одговорно лице Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију Градске општине Стари град, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела злоупотреба службеног положаја и прање новца.

Kако “Ало.рс” сазнаје, у питању је општински функционер, који је до пре неколико месеци био на челу Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију Старог града.
Kако наводе добро обавештени избори из истраге, сумња се да је ове послове није обављао на своју руку, већ да иза свега стоје интереси Марка Бастаћа. У прилог томе иде и прича о систему извлачења новца о којој је јавно говорио Бастаћев кум, Марко Лешњак.
Због сумње да је извршио иста кривична дела у помагању, по налогу тужилаштва, биће поднета кривична пријава и против педесетдвогодишњег мушкарца, одговорног лица у Удружењу „Чаробне руке“.
Постоје основи сумње да је Наков, у намери прибављања противправне имовинске користи за себе, а по претходном договору са педесетдвогодишњем мушкарцем, давао инструкције правним лицима која су подносила захтеве за заузеће јавних површина на територији општине Стари град, да уплате новчана средства на име донација на пословни рачун Удружења „Чаробне руке“.
Одговорно лице овог Удружења је потом са тог рачуна подизао новац и исти враћао на руке М. Н. који је тај начин је стекао корист у износу од 3.604.600 динара.
Осумњиченом Накову је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Прочитајте још:  Шта повезује Ватикан и нарко картеле?

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *