Протест у Београду испред амбасаде Црне Горе: “Мило, шиптаре, не дамо ти светиње”

0

Протест испред амбасаде Црне Горе (Фото: Јутјуб)

Неколико стотина људи окупило се око 18 часова испред зграде амбасаде Црне Горе у Кнез Михаиловој улици како би изразили незадовољство због изгласаног закона о вероисповести у Црној Гори.

Окупљени су скандирали “Мило шиптаре не дамо ти светиње”, а потом је уследило и углас скандирање “Црна Гора и Србија то је једна фамилија”.

 

“Права Црна Гора је симбол српског херојства. Зато вечерас упућујемо подршку нашим сународницима у ЦГ – живела Црна Гора и живела Србија”, скандирао је Малагурски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитано је и писмо подршке студената Факултета политичких наука из Бања Луке.



Како је раније најављено, студентски клуб београдског Правног факултета заказао је протест испред амбасаде Црне Горе у Београду, наводећи да се ради о моралној и правној, као и о њиховој патриотској дужности.

„Изазвани тешким положајем српског народа и Српске православне цркве у Црној Гори, изгласавањем такозваног Закона о слободи вероисповести, као и хапшењем српских посланика у црногорској Скупштини, осећамо се дужним да нашој браћи пружимо подршку мирним протестним окупљањем испред црногорске амбасаде у петак 27. децембра у 18 часова“, писало је у саопштењу које је подељено на друштвеним мрежама.

Новости



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *