Весна Веизовић

Водећи стручњаци за геополитику тврде да је ова година кључна, и да ће судбина Европске уније бити одређена после избора у Француској и Немачкој.

Већини евроскептичних кандидата, и деснице и левице, главни адут на основу кога скупљају симпатије бирача јесте ограда од азиланата и спречавање даљег продирања избеглица у њихове земље.

Марин ле Пен, Франсоа Фијон, Мартин Шилц, Себастијан Курц, Беата Шилдо, Виктор Орбан и многи други утицајни европски политичари отворено нападају мигрантску политику Немачке и траже начин да се спречи даље надирање муслиманског живља у Европу.

Пољска премијерка Беата Шилдо после најновијег терористичког напада у Лондону изјавила је да Пољска неће подлећи уценама из Брисела да прими избеглице из Африке и са Блиског истока.

Још радикалнијег је мишљења Виктор Орбан, премијер Маџарске који је од самог почетка азилантске кризе био највећи противник мултикултуризма и из чије државе се избеглице свакодневно враћају у Србију. А како наводи Дојче Веле, избеглице које се из Маџарске депортују у Србију врло често су у тешком стању, пребијени, изуједани и опљачкани, другим речима Маџари су им показали куда не треба да иду..
Ле Пенова је након покушаја Доналда Трампа да реализује предизборно обећање и затвори границе за мигранте отворено подржала његов труд да колико толико заштити своју земљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милош Земан је још један у низу европских политичара који су жестоки противници отворених граница. Он је више пута одбио да прими азиланте у своју земљу.
И то су само неки од политичара који не желе чак ни да отворе своје границе да мигранти прођу кроз њихове земље. Јер, ти који пролазе нису обични путници – пролазници, већ много тога, а најпре трошак за земљу домаћина, потенцијална опасност за безбедност дате земље, опасност од могуће жеље путника да остану у земљи и још пуно тога, да не говоримо о штетностима мултикултуризма.




Чак је и Немачка, поред најлибералније канцеларке устала у одбрану своје земље од надирућег ислама. Додуше и то стидљиво и очигледно прекасно. У немачкој покрајини Хесе, медији су објавили да је затворена ондашња џамија и да је забрањен рад исламског удружења, због како се наводи говора мржње.

Министар унутрашњих послова државе Хесе Петер Бут рекао је данас да је Исламско културно удружење «Алмадинах» забрањено, јер је водећи имам групе у обраћању верницима у више наврата позивао на убијање неверника.

Разлика између нас, Србије, и других европских земаља јесте у томе што се код њих говор мржње кажњава обострано, док је код нас позитивна диксриминација и даље у порасту. Другим речима они нас могу и да убију и ником ништа, а ако пак пробамо да се одбранимо бићемо оптужени за говор мржње или још горе…

Прочитајте још:  Руководство Србије оштро је одговорило украјинском амбасадору

Но, интересантно је да оно што су Немци препознали као говор мржње уствари јесте учење ислама, где није необична заповест:“ Ако видиш неверника, одсеци му главу.“, „Kазни невернике ватром, гвозденим кукама, кључалом водом истопи њихову кожу и стомаке“, „Oсакати и разапни невернике који критикују ислам“…
Набројано су само неки од цитата из курана где се на бројне начине саветује мучење и убијање неверника, односно свих оних који нису муслимани, или како дословни пише у курану: „Свака друга религија сем ислама је неприхватљива“. А свакако ваља имати на уму још једну куранску заповест – „Муслимани не смеју узимати невернике за пријатеље“.
Неко ће рећи, али није то баш тако! Ипак, није ли? Довољно је само да видимо колико су далеко у стању да иду да задрже својим женама фериџу на глави, и колико се оне саме боре за то, а то је само марама. Код њих дакле нема: то само тако пише. Код њих се све наведено дословно спроводи.

Трошкови

Вероватно да је прва и основна ставка – трошак. Колико нашу земљу кошта дневно један азилант? То је више пута поновљено и нека груба цифра која се провлачи кроз медије јесте 10 евра. А у сваком тренутку у нашој земљи има 8 000 азиланата, и то је за нас трошак од 80 000 евра дневно. И то је само за основне трошкове који укључују храну и преноћиште.




Права цифра коју са разлогом у медијима не спомињу је још већа. Кажу да је блажено незнање. Али докле уопште можемо издржати у том блаженом незнању и какав ће шок изазвати код нас астрономски дугови ове владе који су итекако подпомогнути трошковима које врло срдачно ова власт издваја за азиланте?!

Безбедност

Протеклих месеци често смо били сведоци нереда које су правили азиланти у нашој земљи. Неколико пута у самом центру Београда имали су организоване протесте, шетње којима су заустављали читав саобраћај. Затим неколико масовних туча, пуцњаве, убоди ножем, бројни обрачуни, а ту су и напади на држављане Србије, не само у Београду – већ у целој Србији.

Треба додати и све већу бахатост мигрантских банди које незахвално уништавају србску имовину, обијају куће, нападају малолетнике, а ту је и недавни покушај отмице бебе. Од када су се појавили азиланти у нашој земљи број мистериозних нестанака људи је учетворостручен.

Прочитајте још:  Владимир Билчик: За нову Владу Србије кључно питање биће усклађивање са спољном политиком ЕУ по питању увођења санкција Русији

Од почетка ове године било је више од 20 терористичких напада у Европи, у тим нападима страдало је преко 400 људи. Већина миграната који су извршили нападе, претходно су прошли кроз Србију. У Србији су прошли све безбедносне провере и означени су као безопасни?! Дакле, ако наше власти тврде да су азиланти који су тренутно у Србији безопасни – ми треба да им поверујемо? Поготово ако знамо какве су заповести које им куран проповеда.

У Србији, а посебно у Сомбору, Шиду, Суботици, Београду, Батровцима и још многим другим градовима где “циркулишу”ови непозвани гости, инциденти су свакодневни. Од напада ножевима на мештане, пљачке, уништена имовина, силовање, покушај отмице деце, па чак и убиства. Малтене нема дана а да се чак неколико немилих догађаја не провуче кроз медије, а шта је тек са оним што не стигне до медија.

Шта нас тек чека када се тек буду осећали као да су заиста “код куће”, или што би рекли када се одомаће…

Сабирни центар

И најзад долазимо до чувене теорије завере која се остварила у пракси. Дакле, све оно што су својевремено сматрали чистом теоријом и исмејавали, данас гледамо у пракси. Поред Немачке, којој су азиланти потребни да би одржала свој социјални статус, али не баш у оволико броју, ми смо једина земља у Европи која води и подржава мигрантску политику Ангеле Меркел и комунистичко – либералних организација, финансираних од стране Сороша и осталих полуживих нељуди за којима пакао плаче, „без граница“.




Дефинитивно смо и једина земља која држи овакву идиотску власт а која се пак хвали својим идиотским потезима и позивима свим народима и народностима да дођу у Србију и населе је. Недавно смо имали прилику да прочитамо да је ова власт покренула пројекат насељавања миграната. Наиме, они су отели наш новац и планирају да га утроше на откуп имања, кућа и станова како би решили питање становања миграната. Иако је неколико хиљада породица у Србији, расељених из окупираних србских земаља и даље без решеног стамбеног питања. Неки и даље узалуд чекају документа, а неки већ дуже од две деценије живе у избегличким баракама.

Уз то је покренут и програм бесплатног школовања деце азиланата. Али не „бесплатног“ школовања какво је доступно нама, па за само једну школску годину искеширамо преко хиљаду евра (да се човек запита колико бисмо тек плаћали да се школовање плаћа). Тако да се следећег септембра не зачудите када бесплатно школовање буде бар за 500 евра скупље, него што је до сада било.

Прочитајте још:  Злочини корпорација против човечности не смеју остати некажњени

Па када им се да стан, обезбеди школовање, затим учење језика, и храна коју не могу баш вечито добијати од нас, а коју многи и не једу, већ на наше понижење продају је бакицама и декама на Зеленом венцу, мора им се наћи и извор прихода.

Сутра када не будете више хтели да будете робови код „страних инвеститора“ који су инвестирали у наше фабрике новац који смо им ми дали, Вучић ће у потрази за пеленама и у својим психотичним стањима понижавања србских радника у обиласку фабрика да каже: ако нећете Ви Срби да радите – ево радиће азиланти, мигранти, емигранти, јер сада су и они наши грађани. Ипак не обични грађани, већ посебни а посебни увек имају посебан статус, па тако и првенство запослења, и на крају ће Срби радити на оним пословима који остану, ако ишта остане.

Но, да то све није само пука завера показује и најновија уредба коју је потписала Вучићева Влада којом је планирано да се азилантима сем стана, хране, џепарца, плаћених трошкова режије, бесплатног школовања, првенства запослења обезбеди и инвестициони програм.




У Србији где се србски радници убијају и умиру од глади због сиромаштва и неиплаћених зарада, или разбољевају због сталних малтретирања од стране „страних инвеститора“ који их третирају као робове, Вучићева влада је донела уредбу о програму подстицаја за мигранте у 2017. години којом је предвиђено да се из буџета издвоји 320 милиона динара да би се побољшали услови живота тим људима, пише Блиц у данашњем издању.

Како лист наводи, то практично значи да ће породице миграната моћи да добију од 200.000 динара, колико је предвиђено за покретање сопственог бизниса у пољопривреди или занатству, до 1.400.000 динара колико је држава спремна да финансира куповину и адаптацију сеоског домаћинства да би им се обезбедио кров над главом, док су у расељеништву.

И док се ми надамо да је мигрантска криза само привремено стање, да смо ми само рута којом иду у потрази за бољим животом, испада да је наша земља њихово крајње одредиште, сабирни центар.Врло вероватно да ће следећа уредба биће право гласа, формирање политичких странака а затим и интеграција у државне установе…
Једино место где Вучић није морао да се труди да довози своју напредњачку предизборну екскурзију јесте када је био у посети Новом Пазару, јер муслимани знају зашто ће свој глас дати Вучићу.

Весна Веизовић



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *