Лек из природе: Целер опоравља кожу, а добар је и за бубреге

0

(Фото: Depositphotos)

Осим што је цењен као додатак бројним јелима, корен целера се показао изузетно делотворним и код различитих здравствених тегоба. Заговорници традиционалне медицине истичу да је посебно лековит код многих кожних обољења, уколико се једе свеж. У сировом стању га препоручују и особама које имају камен у бубрегу или мокраћној бешици, јер је добар диуретик.

Да бисте постигли жељени здравствени ефекат, ситно нарендајте исте количине целера и јабуке, добро их измешајте и узимајте више пута у току дана. У ову мешавину можете да додате нарендане орахе и шећер по жељи.



Приликом одабира целера водите рачуна да његова тежина у руци одговара његовој величини, а на додир да је чврст. Остаци стабљике на врху треба да су свежи и без трагова сушења и труљења. Приликом куповине избегавајте опран и исецкан целер, јер стајањем губи боју и вредне нутритивне састојке.

Свежину целера можете проверити и притиском стабљике по средини. Уколико је звук пуцкетав целер је свеж. Ако су при дну свежња спољне стабљике одвојене, највероватније је да такав целер стоји дуже.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Новости



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *