Пријава против Брнабић због функционерске кампање

0
Ана Брнабић, премијерка

Ана Брнабић (Фото: Printscreen Pink Tv)

Агенцији за борбу против корупције Црта је поднела пријаве против Ане Брнабић, председнице Владе Републике Србије, и Зорана Ђорђевића, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, због кршења законских одредби о спречавању злоупотребе јавних ресурса у циљу промоције политичке партије.

Премијерка Брнабић је, гостујући у емисији „Ново јутро“ Телевизије Пинк 26. децембра 2019. године, директно позвала гледаоце да гласају за Српску напредну странку и при томе се није недвосмислено одредила да ли износи став органа у којем обавља јавну функцију или наступа у својству чланице политичке странке. На тај начин премијерка је прекршила члан 29. Закона о Агенцији за борбу против корупције.



На сличан начин наведени закон је прекршио и министар Ђорђевић, учествујући 24. децембра 2019. на скупу „Дружење са сениорима Раковице“, који је организовао Општински одбор Српске напредне странке Раковица. Иако је у питању догађај којем је страначка промоција несумњива сврха, г. Ђорђевића је организатор представио као министра, дакле вршиоца јавне функције, а и он сам се тако представио у обраћању окупљеним старијим грађанима. Изнео је обећање да ће се као члан Владе борити за интересе пензионера, позивајући истовремено присутне да на следећа дружења доведу и грађане који „нису чланови наше партије“, чиме је потпуно избрисао границу између државне и партијске функције.

„Ради се о флагрантним случајевима кршења закона и примерима неприхватљиве праксе функционерске кампање, који заслужују још оштрију осуду с обзиром на чињеницу да су их починили највиши државни функционери“, изјавио је Раша Недељков, програмски директор Црте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од Агенције за борбу против корупције Црта захтева да у складу са својим законскима овлашћењима и обавезама у року од пет дана поступи по пријави против премијерке Брнабић и министра Ђорђевића.

Прочитајте још:  Двери позвале Србију против насиља, НАДУ и Ми да формирају техничку власт у Београду!

Истиномер



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *