ФСС зове браћу из Бајерна и капитена У19 селекције Немачке

0

Лазар Самарџић (фото: Херта Берлин)

Некад Слободан Kомљеновић, касније Иван Ергић, Здравко Kузмановић и Невен Суботић, а сутра – Немања и Никола Мотика и Лазар Самарџић. Такав је бар план Фудбалског савеза Србије, који жели да у државни тим врати тандем из Бајерна и капитена У19 селекције Немачке, открива у интервјуу за Спортски журнал Горан Гркинић, координатор млађих селекција у ФСС.
“Желимо да најталентованије Србе у Европи заинтересујемо да играју за наше селекције, као браћу Мотика из Бајерна. Немања (2003. годиште) је играо за Немачку, годину дана млађи Никола чека деби. Лазар Самарџић (2002) из Херте је капитен репрезентације Немачке до 19 година. Са његовим оцем разговарамо, учинићемо све да игра за Србију. То смо успели са Достанићем из Ајакса“, каже Гркинић за Спортски журнал.

Немања Мотика је иначе нападач, игра за У17 селекцију Бајерна и ове јесени је на 17 утакмица постигао осам голова и две асистенције. Никола Мотика је члан У16 тима баварског гиганта, док је Лазар Самарџић офанзивни везни Хертине У19 селекције. У Берлину су, да не заборавимо, почела и браћа Мотика.

Што се тиче Самарџића, он је на 11 утакмица у првенству постигао 11 голова, а приде је четири пута и асистирао саиграчима. Одиграо је и шест мечева за У19 репрезентацију Немачке, постигао два гола и биће сасвим могуће и противник Дамјану Достанићу кад се Панцери укрсте са Србијом у Елитној рунди квалификација за Европско првенство 2020. у Северној Ирској. У Групи 1 са Србијом и Немачком биће и репрезентације Аустрије и Велса.

mozzartsport

Прочитајте још:  Нису само Руси на мети – Украјинац позвао на „пљување“ чак и Србина и Хрвата!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *