Ово је зачин који регенерише ћелије мозга

0
(Фото: Пиксибај)

Куркума се сматра једном од најздравијих биљака на свету, што је потврдило више истраживања. Овај ароматичан зачин захваљујући свом саставу може помоћи у регенерацији мозга, тврде научници.
Ароматични турмерон је топљиви састојак куркуме који су анализирали немачки научници због његовог ефекта на нервне матичне ћелије.

Они су открили да се нервне матичне ћелије (НСЦ) повећавају чак за 80 одсто, када су изложене ар-турмерону, што значи да могу да оснују нове здраве мождане ћелије у субвентрикуларној зони и хипокампусу, где се стварају нови неурони.

Такође су приметили пораст величине у оба подручја. Ар-турмерон може помоћи НСЦс у регенерацији мозга, што би у крајњем случају могло довести до лечења дегенеративних болести, можданог удара или Алцхајмерове болести.

С друге стране, куркумин је такође користан за мозак јер је откривено да побољшава укупну меморију код Алцхајмерове болести.Многи људи мисле да је коришћење екстракта куркумина довољно како би се искористиле све предности ове биљке. Међутим, права корист је заправо у конзумирању целе куркуме. Код упале дебелог црева или полипа, боље је користити целу биљку, јер се екстракт може апсорбовати у танком цреву пре него што оде у дебело црево, где је најпотребнији.

Стручњаци кажу да се све лековито биље често састоји од неколико стотина корисних једињења, тако да је потпуно погрешно сматрати да је само једно од њих одговорно за лековита својства.

Иако пронађени куркумин и ар-турмерон имају значајне позитивне ефекте на тело и ум, највише здравствене користи има једино од целе куркуме.

Н1Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.