Нова правила за возаче у Србији: Неограничен рок за регистарске таблице и саобрац́ајне дозволе

0
(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановиц́ донео је одлуку да се регистарске таблице не мењају после истека рока од девет година од дана издавања.

Сходно изменама Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила, које је потписао министар, регистарске таблице се нец́е мењати након поменутог рока, како је то до сада било прописано и што је требало да почне да се примењује од данас.

Регистарске таблице морац́е да се мењају само уколико услед дотрајалости или оштец́ења постану неупотребљиве, као и у случајевима када возило буде регистровано у другом регистарском подручју, кад се изгубе, украду или буду уништене, пренео је Танјуг.Од данас ц́е се издавати и саобрац́ајне дозволе са неограниченим роком важности, а власници возила којима су дозволе издате пре 1. јануара 2020. године, у којима је уписан рок важности, након истека тог рока могу их заменити за нове саобрац́ајне дозволе које су трајне.

Из МУП-а препоручују власницима возила да замене саобрац́ајну дозволу после истека њене важности, ради несметаног коришц́ења возила у иностранству.

ВестиПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.