Британија се угледа на Србију: Влада препознала шта им треба – људи без факултета

0

Лондон (Фото: Hannah McKay / Reuters)

Саветник британског премијера Бориса Џонсона је објавио оглас у којем за различите позиције у влади тражи “суперталентоване чудаке” и креативце без факултета.

Џонсонов саветник Доминик Kамингс, који је допринео уобличавању многих његових политика, написао је на свом блогу да је промена потребна јер су “неки дубински проблеми у средишту процеса доношења одлука у британској држави”.

“Потребни су нам истински ‘џокери’, креативци, људи који никад нису студирали, већ су сами пронашли пут из ужасне рупе, чудаци”, навео је Kамингс.



“Ако жели да се схвати шта би личности око (руског председника Владимира) Путина могле да ураде, или како би међународне криминалне банде могле да искористе рупе у безбедности наших граница, за то нису потребни дипломци с Оксфорда и Kембриџа”, додао је Kамингс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kамингс је био директор кампање пропагирања Брегзита, а његова стратегија допринела је убедљивој победи Џонсона и на ванредним парламентарним изборима 12. децембра.

У блогу је написао да снага Џонсонове владе у Парламенту значи да може да се концентрише на важна питања. Описао ју је као “нову владу са значајном већином и с мало потребе да брине због краткотрајне непопуларности, док покушава да постигне брзи напредак с дугорочним проблемима” и апеловао на грађане да се пријаве за позиције.

Бета / АП



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *