Британија се угледа на Србију: Влада препознала шта им треба – људи без факултета

0
Лондон (Фото: Hannah McKay / Reuters)

Саветник британског премијера Бориса Џонсона је објавио оглас у којем за различите позиције у влади тражи „суперталентоване чудаке“ и креативце без факултета.

Џонсонов саветник Доминик Kамингс, који је допринео уобличавању многих његових политика, написао је на свом блогу да је промена потребна јер су „неки дубински проблеми у средишту процеса доношења одлука у британској држави“.

„Потребни су нам истински ‘џокери’, креативци, људи који никад нису студирали, већ су сами пронашли пут из ужасне рупе, чудаци“, навео је Kамингс.„Ако жели да се схвати шта би личности око (руског председника Владимира) Путина могле да ураде, или како би међународне криминалне банде могле да искористе рупе у безбедности наших граница, за то нису потребни дипломци с Оксфорда и Kембриџа“, додао је Kамингс.

Kамингс је био директор кампање пропагирања Брегзита, а његова стратегија допринела је убедљивој победи Џонсона и на ванредним парламентарним изборима 12. децембра.

У блогу је написао да снага Џонсонове владе у Парламенту значи да може да се концентрише на важна питања. Описао ју је као „нову владу са значајном већином и с мало потребе да брине због краткотрајне непопуларности, док покушава да постигне брзи напредак с дугорочним проблемима“ и апеловао на грађане да се пријаве за позиције.

Бета / АППостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.