На продају Сава Центар и Београђанка

0
(Фото: Depositphotos, circotasu)

Град Београд огласиће следеће недеље продају конгресног комплекса Центар „Сава“ и за њега ће тражити најмање 25 милиона евра.

Нови власник ће у наредних пет година морати у обнову да уложи додатних 50 милиона евра и да приложи банкарску гаранцију која ће се активирати ако не испуни тај услов.

Kако преноси данашња Политика, будући власник неће смети да мења намену, јер је здање архитекте Стојана Максимовића у поступку уписа у каталог културних добара. Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да је Град са Центром „Сава“ само на губитку, али да је неопходан граду, због чега нови купац неће моћи да му мења намену.„Он је од кључне важности за развој конгресног туризма будући да такви туристи дневно троше двоструко више новца од обичних. Нови власник имаће обавезу да по повлашћеним ценама уступа тај простор граду за одређене манифестације попут Феста“, рекао је Весић.

Он је додао и да ће Град до краја јануара да огласи и продају палате „Београд“ јер је са тим објектом такође на губитку.

„Од пореза на имовину годишње бисмо могли да приходујемо око милион евра“, рекао је Весић. Политика подсећа да је популарна „Београђанка“ под заштитом и да нови купац не би смео да је руши.

Танјуг / ПолитикаПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.