Света великомученица Анастасија нас чува од магије и враџбина: Данас јој се помолите овим речима! (Видео)

0
Света великомученица Анастасија (Фото: YotubePrintscreen/Verski Kalendar)

Света великомученица Анастасија Узорешителница славна хришћанка рођена је у Риму, у врло богатој породици. Отац јој је био сенатор и паганин, а мајка хришћанка. Љубав према вери Анастасија је развила уз помоћ мајке, и уз помоћ свог учитеља Хрисогона.

Међутим, Анастасију је отац приморао да ступи у брак са властелином Публијем, који је био незнабожац. То је на крају и урадила, али је увек успевала да пронађе изговоре, наводне „женске проблеме“ како са својим супругом не би ступала у телесне везе.

Публије је страдао тако што се утопио на путу до Персије, а Анастасија је од тог тренутка свој живот посветила помагању болеснима и сиромашнима и ширењу вере.Пратила је исповедника Христова Хрисогона, а помагала је и страдалницима Христовим у Македонији, где би распозната као хришћанка, због чега јој је често суђено. Осуђена на смрт глађу Света Анастасија прележала у тамници тридесет дана без хране, хранећи се једино сузама и молитвом.

 

Потом стављена у лађу са још неколико хришћана да буде потопљена, али Бог је и од те смрти сачува. Најзад су јој руке и ноге привезали за четири коца и над огњем је спалили, и Анастасија је преминула 304. године.

Њен манастир се налази у Грчкој 30 километара од Солуна. Верује се да Света Анастасија долази у помоћ свим женама које данас оду до цркве, запале свећу и изговоре ову молитву:

– Овчица Твоја Исусе, Анастасија, зове силним гласом: „Тебе Жениче мој љубим и тражећи Те страдам, и распињем се и сахрањујем у крштењу Твоме. И страдам ради Тебе, да бих царствовала с Тобом, и умирем за Тебе, да бих живела с Тобом. Прими ме као чисту жртву, с љубављу жртвовану за Тебе.“

Њеним молитвама, као Милостив, спаси душе наше.

Србија данасПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.