Шапчанке позвале грађане да на штендерима у центру града оставе гардеробу, некоме ће сигруно требати

0
(Фото: Пиксибај)

Две Шапчанке дошле су на идеју да у центру Шапца поставе штендер на који ће грађани одлагати гардеробу за сиромашне.

Акцији, по угледу на европске градове, одазвао се велики број људи. Нажалост, има много и оних, који, склањајући се од погледа других, узимају гардеробу за зимске дане.

„Kо има нека остави, ко нема нека узме“ – ова порука на штендеру постављеном за зимске ствари довела је Споменку Глигорић са кесом пуном гардеробе. Она жели да узме онај коме недостаје.
– Мислим да има пуно људи који би желели да помогну, али просто не знају где и како, на који начин, коме да дају, тако да, када виде ово, многи ће донети нешто што не могу више да користе. А некоме ће помоћи – каже Споменка.

Поруку је разумела и Даница Бешић, а капут који је донела сигурно ће ове зиме неког угрејати.

– Много је људи који немају за основне ствари, а о јакнама и капутима да не говорим. Боље овако него да ове ствари заврше у контејнерима и ђубриштима. Поносна сам, одлична је акција – истиче Даница.

Шапчанка Марија Kараћ дошла је на идеју да се у центру града оставља гардероба за оне којима је потребна, по угледу на европске градове и веома брзо њена акција добила је подршку.

– На идеју сам дошла тако што сам видела на интернету да у Европи раде нешто слично, стављају на дрвеће јакне углавном, и онда ми је пало на памет да би можда било боље да је то на неком чивилуку или штендеру, да више људи буде у могућности да остави јакну или капут – прича Марија, коју су сличне хумане акције у другим земљама инспирисале на ову.
Онда су поставили штендер испред Удружења „Kреативна индустрија Шапца“, у центру града, где пролази велики број људи.

– Јако пуно људи долази, доноси. Тужно је да има пуно људи који то односе. Мислим да је ово дивна ствар и дивна идеја. Одвојили смо и време и труд да покажемо да још увек има хуманих људи – каже Тања Урошевић.

– Битно је да се донесе и да се да онима који немају напомиње Ана Павловић, једна од пролазница која радо дели са другима.

А кад ћемо бити хумани, ако нећемо сад, јер за празнике се највише осети када нам неко и нешто недостаје. Ово је прилика да се бар део тога надокнади.

БлицПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.