Американци се, ипак, не повлаче из Ирака

0

(фото: Creative Commons)

Међународна коалиција на челу с САД обавестила је писмом ирачке војне власти да поштује суверене одлуке ирачког парламента и да ће своје снаге повући из Ирака наредних дана или недеља, пренели су светски медији вест Ројтерса.

Убрзо је, међутим, стигао деманти Министарства одбране САД у коме се наводи да је у Ројтерсовој вести спомињано писмо само нацрт, који је грешком доспео у јавност.

Kако преноси Франкфуртер алгемајне цајтунг, вест је демантовао амерички министар одбране Марк Еспер:“Не постоји апсолутно никаква одлука да се напусти Ирак, рекао је он.

Вест је демантовао и Пентагон.“ Политика САД у односу на присуство наших трупа у Ираку, није се променила, написала је на свом Твитер налогу портпаролка Пентагона Алиша Фарах. „Ништа не знам о таквом писму. Покушавамо да утврдимо о чему се ради. Али одлуке о повлачењу нема. Тачка“.

Шеф Генералштаба америчке војске Марк Милеј је, међутим, рекао да се ради о лоше формулисаном и непотписаном нацрту, који се тицао повишене мобилности трупа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Лоше формулисан упућивао је на повлачење. Али није се радило о томе, рекао је он, а преноси ФАЗ.

Андрија Матић/Економске Вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *